"Усе це конвертується в ракети": Федоров закликав провідні музичні сервіси заблокувати російських виконавців

"Усе це конвертується в ракети": Федоров закликав провідні музичні сервіси заблокувати російських виконавців

"Усе це конвертується в ракети": Федоров закликав провідні музичні сервіси заблокувати російських виконавців
. Колаж Суспільне Культура

Стримінгові прослуховування приносять російським співакам великі прибутки, з яких вони сплачують податки у російський бюджет або донатять на армію, яка вбиває українців. Віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров закликав музичні сервіси Deezer, Apple, Youtube Music та Spotify заблокувати російських виконавців.

"Російський шоу-бізнес продовжує заробляти мільярди на основних музичних стримінгових платформах. Так звані артисти держави-агресора відкрито схвалюють війну і щодня фінансують російську армію. Хтось просто сплачує податки до бюджету РФ, хтось відкрито донатить. Усе це конвертується в ракети, які летять на українські міста та вбивають мирних людей", — написав Федоров і закликав платформи Deezer, Apple, Youtube Music та Spotify заблокувати всіх російських виконавців.

Приєднатися до антиросійських санкцій: Spotify закликали видалити російських виконавців із каталогу

У публікацію Федоров додав відео від "United24" з аналітичним супроводом OSINT-спільноти Molfar. У ньому йдеться про популярних російських співаків — прихильницю режиму Путіна Instasamka, яка відкрито задонатила на російську армію 900 млн рублів, репера Тіматі, який називає Путіна своїм другом і готовий мобілізуватися, співачку Юлію Чичеріну, відкриту українофобку, яка зрізала український прапор в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області.

Усі вони отримують кошти за прослуховування їхньої музики на стримінгах. На прикладі Instasamka автори відео підрахували, що тиждень прослуховувань лише двох найпопулярніших треків приносить їй дохід близько 7 тисяч доларів. За рік це 350 тисяч доларів, з яких 70 тисяч вона, вірогідно, сплатила податком у російський держбюджет. Цих коштів достатньо, щоб придбати три іранські дрони-камікадзе, якими Росія атакує Україну та вбиває мирних українців.

Також OSINT-спільнота Molfar аналізувала, як змінились музичні смаки українців за рік після початку повномасштабного вторгнення. Серед того, що саме українці слухали, вони виділили 100 найкращих композицій за локацією "Україна" й поділили їх на пʼять категорій за виконавцями: росіяни, білоруси, українські співаки й гурти, які на момент вторгнення жили та працювали в Росії, українці та всі інші.

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що петиція з проханням про блокування російського контенту в Україні до Володимира Зеленського набрала необхідні 25 тисяч голосів. Як на неї відповів президент не повідомлялось.

Ще у березні 2022 року стримінговий сервіс Spotify повідомив, що закриває свій російський офіс у відповідь на "нічим не спровокований напад на Україну".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок