Створює комікси про воєнні злочини РФ та розповідає казки. Художниця з Бахмута відкриває виставку у Львові

Створює комікси про воєнні злочини РФ та розповідає казки. Художниця з Бахмута відкриває виставку у Львові

Створює комікси про воєнні злочини РФ та розповідає казки. Художниця з Бахмута відкриває виставку у Львові
. Фото: Марія Вишедська

У Львові відкривається виставка з серії "(Не)ВигаданіКазки" художниці з Бахмута Марії Вишедської. Вона стала відомою через Instagram, у якому розповідала історії про рідний регіон та евакуацію через війну. Також вона створює комікси про людей, які живуть в окупованих містах та пише казки.

У грудні вона розповіла Суспільному свою історію про творчість і місто, в якому жила, малювала і про що мріє сьогодні.

"Представляю свою серію розпочату за відносно мирних часів в Бахмуті — (Не)ВигаданіКазки. Буду читати свої казочки зі скетчбуків і показувати сторінки з ними на проекторі, можна буде зачитати щось своє, або що дуже подобається", — написала вона у запрошенні у Facebook.

Як йдеться у пості, вхід на захід — вільний донат. Відкриття виставки о 19 годині.

Виставка відбудеться у Львові в просторі 31_artspace за адресою: вул. Яблонської (колишня Заводська) 31, білий корпус, 4 поверх. Триватиме виставка до 8 квітня.

Що відомо

  • 13 арт-об’єктів створила у Бахмуті місцева художниця Маша Вишедська. Каже, малювати почала у ранньому дитинстві, а вуличне мистецтво опанувала кілька років тому. Нині роботи художниці є й у Добропіллі, Костянтинівці, Маріуполі.
  • У Бахмуті художниця Маша Вишедська розмалювала стіни міської дитячої лікарні. Ідею розмалювати стіни у дитячій лікарні художниця запропонувала головній лікарці закладу. Та її підтримала. Нині у Бахмуті є 16 стінописів Вишедської.
  • Мурали змінюють образ міста. Сірі вулиці промислових регіонів стають яскравими. Якими є рубіжанські стінописи, хто їх створює, та як вони співіснують із сучасним вуличним простором.

Читайте також

Ілюстраторка з Бахмута Маша Вишедська створює комікси про воєнні злочини. Історія про вигоряння та творче волонтерство

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок