У Хмельницькому рік працює центр видачі гуманітарної допомоги. Чи змінилась кількість відвідувачів

У Хмельницькому рік працює центр видачі гуманітарної допомоги. Чи змінилась кількість відвідувачів

У Хмельницькому рік працює центр видачі гуманітарної допомоги. Чи змінилась кількість відвідувачів
. Фото: Суспільне Хмельницький

Понад 57 тисяч відвідувачів за рік скористались послугами центру видачі гуманітарної допомоги Хмельницької обласної ради. Про це Суспільному розповіла координаторка центру Світлана Семенчук. За її словами, працює він рік розпочав свою роботу 22 березня 2022 року.

Хто відвідує центр, який там асортимент та графік роботи — у матеріалі Суспільного Хмельницький.

Жителька Херсону Катерина — реєструється при вході до центру видачі гуманітарної допомоги. Жінка каже: "Спочатку реєструються, а потім можна перейти до зали. Я тут часто буваю. Шукаю одяг для себе, бо потеплішає, нема що вдягнути".

Перед тим як зайди до центру, внутрішньопереміщені особи реєструються.
Перед тим як зайди до центру, внутрішньопереміщені особи реєструються. Фото: Суспільне Хмельницький

Після реєстрації, для якої необхідна довідка внутрішньопереміщеної особи, відвідувачі центру можуть обрати необхідні речі, каже координаторка центру видачі гуманітарної допомоги обласної ради Світлана Семенчук. За її словами, за день його послугами користуються 300-400 осіб.

"Люди підбирають речі для весни. У нас ніколи не було мало людей. Тим більше, що завжди під’їжджають нові люди, сьогодні ми бачимо перелік тих місць, звідки прибувають люди, це і Бахмут, і Соледар, і Енергодар, і там, де найбільше ведуться бойові дії", — розповіла Світлана Семенчук.

Анатолій з Харківщини. Чоловік каже, що не вперше у цьому центрі видачі гуманітарної допомоги. Цього разу прийшов з дворічним онуком.

"Дитині потрібно щось знайти вдягнутись. Знайшли взутися, та машинки якісь. Те, що хочеться, того — немає. Нам все треба, у нас нічого не залишилось. Памперси потрібно, ми зайшли, а їх немає", — сказав Анатолій.

Анатолій прийшов до центру з онуком.
Анатолій прийшов до центру з онуком. Фото: Суспільне Хмельницький

У центрі видачі гуманітарної допомоги можна обрати речі, дитяче харчування, засоби гігієни, розповідає Світлана Семенчук. За її словами, джерела походження речей різні.

"Дуже багато речей нам привозять місцеві бізнесмени. Багато речей — приносять люди. Речі постійно поновлюються. Одні забирають, але практично кожного дня щось нове підвозять", — говорить Світлана Семенчук.

Переселенка з Донеччини Анна раз на два місяці відвідує центр видачі допомоги.

"Прийдемо, глянемо, щось узяли, що є, а нема — йдемо без нічого. Ми хочемо щось літнє знайти: блузочки, спідницю, піджачок взяли. У філармонію ходили, то взяли постільну білизну. А взагалі зимою тут курточки знайшли, перезимували", — сказала Анна.

Центр видачі гуманітарної допомоги працює двічі на тиждень — у понеділок та п’ятницю.

"У центрі працюють працівники, які ще одночасно працюють в Хмельницькій обласній раді. І тому тільки два дні ми працюємо тут, а там є також своя робота, яку потрібно робити", — розповіла Світлана Семенчук.

Графік роботи центру видачі гуманітарної допомоги.
Графік роботи центру видачі гуманітарної допомоги. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами Світлани Семенчук, понад 57 тисяч відвідувачів скористались послугами центру за час його функціонування. Працює він рівно рік — розпочав свою роботу 22 березня. У відвідувачів центру завжди є попит на такі речі.

Завжди запитують за постільну білизну, гарний одяг за сезоном, посуд, дитячі іграшки, книги, взуття, якщо є гарної, більш-менш якості", — говорить Світлана.

Працівниця виконавчого апарату обласної ради Лілія Бохонок двічі на тиждень приходить до центру видачі гумдопомоги. Нині вона контролює кількість чи вагу речей, які обрали відвідувачі центру.

"Відвідувачі заповняють заяву на отримання гуманітарної допомоги. Після чого вони обирають в нас все, що їм потрібно, це переважно речі, дорослі й дитячі. Після того, як вони вже щось виберуть, то відмічаються в цих заявах. Ми фіксуємо скільки приблизно взяли", — сказала Лілія Бохонок.

Читайте також

  • Здав плазму - пограй у шахи: у Хмельницькому стартувала спільна ініціатива медиків та спортсменів
  • За кордоном не всі знають про наших військовополонених. Хмельничани - про акцію у Польщі

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок