Щеплення від кору. У Миколаєві сімейні лікарі вакцинують дітей

Щеплення від кору. У Миколаєві сімейні лікарі вакцинують дітей

Щеплення від кору. У Миколаєві сімейні лікарі вакцинують дітей
Мати привела 6-річного сина на вакцинацію від кору. Миколаїв. 21 березня 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Сімейні лікарі Миколаєва планово щеплюють від кору дітей одного та шести років. Станом на 21 березня серед дітей, які повернулися в місто та перебувають на обліку в лікарів, щеплено 39 відсотків.

Про це кореспондентам Суспільного повідомила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

Під час повномасштабного вторгнення, каже Ірина Шамрай, планові вакцинації не припинялися.

"Та кількість населення, яка перебувала в місті протягом 2022 року, всі вакциновані згідно з календарем щеплення. По місту Миколаєву серед дітей, які повернулися і наразі вже є на обліку в наших сімейних лікарів, було щеплено від кору 39 відсотків. Серед дітей у віці шість років вакцинували 24 відсотки", — розповіла начальниця управління.

Щеплення від кору. У Миколаєві сімейні лікарі вакцинують дітей
Тетяна привела 6-річного сина на щеплення від кору. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

На щеплення від кору привела свого шестирічного сина Тетяна.

"Це планове, нам шість років виповнилося нещодавно і тому ми зробили. Ми завжди робимо щеплення, бо це наше здоров’я, хто знає, як буде далі. А зробив — і захищений", — сказала Тетяна.

Щеплення від кору. У Миколаєві сімейні лікарі вакцинують дітей
Календар профілактичних щеплень у ЦПМСД №3. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №3 Вікторія Заміхановська розповіла, що специфічного лікування від кору немає.

"Щеплення від кору робиться двічі за все життя людини: перша доза в один рік та друга — у шість років. Кір входить в трикомпонентну валентну вакцину — кір, паротит, краснуха. Захворювання у нас майже не реєструється", — сказала лікарка.

Вікторія Заміхановська каже, що на початку захворювання симптоми кору схожі на респіраторну інфекцію.

"Це підвищення температури, нежить, слабкість, світлобоязнь, і вже на третій - четвертий день після підвищення температури на тілі дитини з’являється висипання", — пояснила директорка Центру.

З 15-го по 21 березня у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3 щепили від кору понад 20 дітей, розповіла Вікторія Заміхановська. Заклад вакцинами забезпечений.

Читайте також

На Очаківському напрямку деякий час буде тихіше

Зруйнована казарма. У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців

Мінна небезпека. На Миколаївщині травмувалися цивільні

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок