У Хмельницькому встановлюють тривожні кнопки для виклику поліції охорони. Де і як користуватись

У Хмельницькому встановлюють тривожні кнопки для виклику поліції охорони. Де і як користуватись

У Хмельницькому встановлюють тривожні кнопки для виклику поліції охорони. Де і як користуватись
. Фото: Суспільне Хмельницький

Тривожні кнопки для виклику оперативних груп поліції охорони вперше встановлюють в Хмельницькому. Три з них уже змонтували, каже фахівець з комунікацій управління поліції охорони в області Юлія Мельник. За її словами, кнопки встановлюють у громадських місцях, але не тільки людних.

Що це за кнопки та як ними користуватись дізнавалась команда Суспільного Хмельницький.

Одну з кнопок встановили на приміщенні аптеки в мікрорайоні Дубове неподалік обласної лікарні. Фармацевти Анна й Ірина розповіли, що працюють там зранку і до сьомої вечора. Район цей, кажуть, безлюдний, тож дівчатам вечорами буває страшно.

"Страшно, особливо взимку. Темніше і страшно. Нікого немає поруч. Лікарня вже не функціонує. А коли були проблеми зі світлом, то взагалі", — розповіла фармацевт.

За їхніми словами, кнопка термінового виклику поліції на стіні аптеки їх підбадьорює.

Після натиску на тривожну кнопку сигнал надходить до операторів управління.
Після натиску на тривожну кнопку сигнал надходить до операторів управління. Фото: Суспільне Хмельницький

Після натиску на тривожну кнопку сигнал надходить до операторів управління, каже заступник начальника управління Анатолій Гонгало: "Далі направляють на спрацювання в найближчі групи реагування для вияснення сигналів тривоги. Операційний зал пункту централізованого спостереження працює цілодобово".

З його слів, кнопки термінового виклику обладнані інформаційно-світловим покажчиком та завжди у відкритому доступу. Коли немає електрики, прилади працюють цілодобово на акумуляторах.

"На сьогодні викликати поліцію в місті Хмельницький можна буквально за секунди. Якщо ви, не дай Боже, стали учасником або свідком якоїсь неправомірної дії, або, наприклад, у вас вкрали мобільний телефон і ви не можете викликати поліцію, ви можете скористатися кнопкою термінового виклику поліції", — розповіла фахівчиня з комунікацій управління поліції охорони в Хмельницькій області Юлія Мельник.

Кнопки термінового виклику обладнані інформаційно-світловим покажчиком та завжди у відкритому доступу.
Кнопки термінового виклику обладнані інформаційно-світловим покажчиком та завжди у відкритому доступу. Фото: Суспільне Хмельницький

Анатолій Гонгало каже, що поліція приїздить оперативно: "Прибуваємо буквально за лічені хвилини, всі автомобілі наші обладнані звуковими й світловими сповіщувачами, що дає їм пріоритет в русі. Ми єдина в державі охоронна структура, яка наділена владними повноваженнями, ми маємо вогнепальну табельну зброю, в тому числі й автоматичну".

Тривожні кнопки встановлюють як в безлюдних, так і публічних місцях, говорить Юлія Мельник: "Ми аналізуємо місцевість і думаємо, де доцільніше їх встановлювати. Ми хочемо поінформувати населення, щоб вони не боялися натискати на кнопку, якщо це необхідно. Звичайно, всі кнопки перебувають під відеоспостереженням і просто так натискати на них не варто. Тому що за це буде адміністративне покарання".

За її словами, в Хмельницькому тривожні кнопки встановлені за адресами:

  • вулиця Сіцінського, 29, аптека;
  • вулиця Прибузька, 14/1, "Ексімбанк",
  • вулиця Чорновола, 41/2, магазин "Принцип".

Як розповіла Юлія Мельник, в обласному центрі наразі таких кнопок встановили три, в області — 10.

Читайте також

  • Як комунальники, після обстрілів, відновлювали деокуповані міста й Хмельницький
  • Старий ліцей — знесли, новий — не збудували. Як навчають дітей в одній з громад Хмельниччини
  • Хмельницькі нацгвардійці готуються до штурму

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок