Безкоштовний застосунок для волонтерів та донатерів розробили хмельницькі айтішники

Безкоштовний застосунок для волонтерів та донатерів розробили хмельницькі айтішники

Безкоштовний застосунок для волонтерів та донатерів розробили хмельницькі айтішники
. Суспільне Хмельницький

Хмельницькі айтішники розробили безкоштовний застосунок для волонтерів та донатерів, розповідає один із розробників благодійної платформи «Допомога» Андрій Соловей. За його словами, над застосунком працювала команда спеціалістів, яка вважає свою розробку корисною. На презентації благодійної платформи побували кореспонденти Суспільногою.

Волонтер Хмельницького благодійного фонду «Паритет» Олександр Ковтун розповідає про випадок збору коштів: «Ми збирали кошти на «блискавки» для спальників, які шиються в нас тут, в Хмельницькому волонтерками, відправляються на передову. І у нас на партію таких «блискавок», на збір, у нас досить невелика там сума була, в нас пішло близько тижня-двох. Хоча це можна було зробити скоріше. Але люди теж виснажені, багато хто просить у них допомоги, тому такі процеси, вони сповільнюються, на жаль».

Нова розробка хмельницьких айтішників – благодійна платформа «Допомога», в першу чергу, для таких волонтерів, як Олександр, каже один із розробників застосунку Андрій Соловей: «Якщо ми порівнюємо волонтера з великим фондом, у великого фонду є багато ресурсів, багато партнерств, багато зв’язків, велика соцмережа і так далі. Вони свої збори закривають максимально швидко, максимально ефективно. Ми хочемо дати те, що є у великих фондів, маленьким волонтерам, які збирають на теж важливі потреби, просто не такі великі суми. І, власне, тим, що ми дамо їм ресурси, партнерства і ті інструменти, якими користуються великі фонди».

На платформі, розповідає один із розробників Андрій Соловей, волонтери можуть поширити інформацію про збір коштів, а благодійники – перевірити суми поповнення і зняття коштів.
На платформі, розповідає один із розробників Андрій Соловей, волонтери можуть поширити інформацію про збір коштів, а благодійники – перевірити суми поповнення і зняття коштів. Суспільне Хмельницький

Волонтерка Яна Бондарчук розповідає: «Є люди, які не настільки мають велику аудиторію, і це можливість їх підтримати».

На платформі, розповідає один із розробників Андрій Соловей, усі волонтери отримують можливість поширити інформацію про збір коштів на широкий загал безкоштовно, а благодійники – перевірити, як поповнюється будь-який рахунок і скільки коштів з нього знімали.

Олександр Ковтун каже, що така згрупованість буде корисною волонтерам: «Можливість для менших організацій волонтерських, про які ніхто не знає ще, або мало людей знають, все-таки ефективнішими ставати і мати можливості для своєї діяльності. Часто такі ситуації стаються, коли тобі потрібно допомогти, наприклад, людям, які приїхали з інших регіонів або Збройним Силам, і часу насправді обмаль, і потрібно вишукувати ці ресурси по всіх знайомих, всіх обдзвонювати, налагоджувати таку комунікацію, вона досить-таки тривала».

Благодійну платформу «Допомога» хмельницькі айтішники розробляли з власної ініціативи у вихідні чи після роботи, каже Андрій Соловей. Із його слів, усі працюють на волонтерських засадах: «Це аійті, маркетинг і це з бізнесу люди. Тобто, люди насправді професіонали своєї справи, хоч і молоді, але дуже молодці. Все суто волонтерське, благодійне, об’єдналися з бажанням допомогти».

Офіс волонтерів – на Проскурівській, де власник Олександр Мачек надає волонтерам приміщення для роботи.
Офіс волонтерів – на Проскурівській, де власник Олександр Мачек надає волонтерам приміщення для роботи. Суспільне Хмельницький

Яна Бондарчук додає: «Мене зацікавила ця платформа тим, що там дуже багато такого нестандартного айті підходу. Зокрема, там буде момент такий з криптовалютою. Люди, які в нфті-спільноті, вони зможуть також долучитися. Це буде дуже легко. Вони одразу, прямо на платформі, будуть мати кнопочку, яку просто натискають і одразу можуть поповнювати криптою. Це таке ноу-хау, яке я більше ніде не бачила».

Офіс волонтерів – на Проскурівській, де власник однієї компанії, Олександр Мачек, надає волонтерам приміщення для роботи. Розповідає: «Цей простір буде відкритий для всіх волонтерів для будь-яких івентів, які будуть необхідні. Ми дуже раді були допомогти проекту».

Платформа «Допомога», каже Андрій Соловей, розроблялася для українців, та не виключено, що нею зможуть скористатися й волонтери чи благодійники за кордоном.

Читайте також

  • У Хмельницькому відкриють простір для розвитку дітей дошкільного віку
  • У Хмельницькому відкрили центр психологічної підтримки. Хто може скористатись

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок