Обстріли правобережжя Херсонщини: російська армія знову атакувала житлові райони

Обстріли правобережжя Херсонщини: російська армія знову атакувала житлові райони

Ексклюзивно
Обстріли правобережжя Херсонщини: російська армія знову атакувала житлові райони
. Херсон. Частини даху, паркану, уламки цегли навколо приватного будинку, який обстріляли війська РФ, 10 березня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Російські військові продовжують обстрілювати Херсон та правобережжя. Під обстрілом – житлові квартали обласного центру. За інформацією голови пресофісу ОВА Олександра Толоконнікова сьогодні, 10 березня, під час обстрілу одного з мікрорайонів загинув 35-річний чоловік, який в цей час був на вулиці. Який вигляд має місто та як долають наслідки влучань херсонці дізнались кореспонденти Суспільного.

Вибиті вікна закривають OSB-плитами, електрики немає. Один з будинків 9 березня потрапив під обстріл. Неля Іванівна живе поруч. Розповідає, бачила загиблого поблизу Корабельної площі та намагалася допомогти пораненому.

"Він весь скривавлений, руку відбило, іншу руку поранило, в реанімації цю руку забрали, живіт поранений і вся голова у крові. І просив води", — каже Неля Іванівна.

Обстріли правобережжя Херсонщини: російська армія знову атакувала житлові райони
Херсон. Пошкоджений будинок після російських обстрілів, 10 березня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

В одному з будинків цього мікрорайону через обстріл військовими РФ спалахнула пожежа. Михайло живе неподалік. Чоловік говорить – гучно тут постійно. Про пожежу йому розповіла дружина.

"Я чув, думав десь поряд, а воно в хату прилетіло. Вона тільки забігла, вибух цей, що цікаво, всередині будинку шпінгалети повилітали. І уламок залетів у коридор крізь двері", — говорить Михайло.

Обстріли правобережжя Херсонщини: російська армія знову атакувала житлові райони
Херсон. Зрунований дах будинку після російських обстрілів, 10 березня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

У будинку, який горів, зараз ніхто не живе, тому травмованих немає. Рятувальники, які приїхали гасити пожежу, теж потрапили під обстріл.

"9 березня під час ранкових ворожих обстрілів у Херсоні виникло одночасно кілька пожеж загорілась зупинка громадського транспорту, магазин та житловий будинок. під час ліквідації пожеж почались повторні обстріли, тому рятувальники були вимушені кілька разів повертатись до гасіння. На ліквідації наслідків ворожих обстрілів працювало 25 рятувальників та 5 одиниць", — говорить речниця ГУ ДСНС України у Херсонській області Оксана Ульянова.

Вночі через обстріл зайнявся ще один будинок у селищі Антонівка. Гатили минулої доби військові РФ не лише по Херсону, а й по іншим населених пунктах правобережжя, розповів голова пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

"Як повідомив голова ОВА Олександр Прокудін, Херсонська область була за минулу добу обстріляна 79 разів. Це понад 400 снарядів потрапили на домівки, а також інфраструктуру області. Сам Херсон був обстріляний 9 разів. За минулу добу чотири людини загинули та три отримали поранення різного ступеня важкості, серед них 13- річний хлопчик", — каже Олександр Толоконніков.

Що відомо

  • Внаслідок обстрілів Херсона російськими військами 10 березня загинув 35-річний чоловік.
  • 10 березня поблизу села Іщенка Великоолександрівської громади на російській міні підірвався автомобіль. Дві людини загинули, двох поранених — шпиталізували.
  • Російська армія 9 березня з важкої артилерії та "Градів" 79 разів обстріляла Херсонську область, випустили по населених пунктах 407 снарядів.
  • На Херсонщині 9 березня внаслідок обстрілу військами РФ села Велетенське поранений 13-річний хлопчик. Він отримав поранення грудної клітини та руки.
  • Російські військові 9 березня з мінометів обстріляли тимчасово окуповане місто Олешки на Херсонщині для того, щоб дискредитувати Сили оборони України.

Читайте також

Були в окупації, тепер — під обстрілами. Як живуть люди у Білозерці на Херсонщині

Не залишилось жодного цілого будинку. Як живуть люди у Таврійському на Херсонщині

"Ми схопити, що могли й побігли". Історія родини з села на Херсонщині, яке зруйнували військові РФ

Залишаються вдома попри постійні обстріли РФ. Як живуть люди у Чорнобаївці на Херсонщині

Загиблі на зупинці у Херсоні, знищена російська техніка на лівобережжі. 380 день війни: хроніка подій в області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок