Нічна поїздка Миколаєвом. Поліцейські розповіли чому зростає кількість ДТП у місті

Нічна поїздка Миколаєвом. Поліцейські розповіли чому зростає кількість ДТП у місті

Нічна поїздка Миколаєвом. Поліцейські розповіли чому зростає кількість ДТП у місті
Нічний світлофор у Миколаєві. 22 лютого 2023 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Станом на 23 лютого поліцейські фіксують, що на дорогах Миколаєва зросла кількість автотранспорту. Дорожньо-транспортних пригод також стало більше. Найбільш небезпечною є темна пора доби.

Про це кореспондентам Суспільного розповів речник патрульної поліції в Миколаївській області Віктор Кірєєв.

За словами речника поліції, на збільшення кількості аварій вплинули декілька факторів.

"На дорогах стало більше автотранспорту. Через відсутність вуличного освітлення водії не завжди встигають помітити пішоходів. Люди в нас полюбляють носити темний одяг і їх погано видно на дорозі. Також впливають погодні умови — тумани, сніг, дощ тощо", — сказав Віктор Кірєєв.

Нічна поїздка Миколаєвом. Поліцейські розповіли чому зростає кількість ДТП у місті
Освітлена ділянка дороги у Миколаєві. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

30 січня 2023 року в місті частково відновили роботу вуличного освітлення. Вмикають вуличні ліхтарі з LED-освітленням за графіком з 17:00 до 23:00.

"На ділянках дороги, де немає освітлення, у водіїв обмежена видимість пішоходів. Особливо коли люди переходять дорогу без ліхтарів та світловідбиваючих елементів на одязі", — розповів Віктор Кірєєв.

Нічна поїздка Миколаєвом. Поліцейські розповіли чому зростає кількість ДТП у місті
Проспект Центральний без освітлення. Миколаїв. 22 лютого 2022 року. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Водій з десятирічним стажем Вадим розповів, що в нічний час поїздки містом ускладнюються через відсутність вуличного освітлення.

"В місті досить темно, а взагалі-то в темний час і так складніше керувати автомобілем, але зараз дуже темно, тому люди не бачать, що діється на пішохідних переходах", — сказав Вадим.

Автоінструктор Олег Колода каже, що на утворення аварійних ситуацій на дорозі впливає також недотримання швидкісного режиму та безпечної дистанції.

"В нас багато водіїв розслабилися. Також не дуже добра робота поліції, тому що не карають пішоходів, які можуть вийти в будь-якому місці на дорогу без світловідбиваючих елементів, тому часто трапляються наїзди на пішоходів і ДТП", — розповів Олег.

Аби уникнути потрапляння у ДТП, речник патрульної поліції радить: водіям — дотримуватися правил дорожнього руху, а пішоходам — переходити дорогу з ліхтарем або світловідбиваючими елементами на одязі.

"Пішоходам потрібно враховувати, що водії можуть їх банально не побачити, тому ми рекомендуємо використовувати світловідбиваючі елементи або відповідний одяг. Водії мають враховувати погану видимість та той фактор, що пішоходи не завжди дотримуються правил дорожнього руху, можуть різко вибігати на проїжджу частину", — сказав Віктор Кірєєв.

Піші екіпажі поліції патрулюють в тих місцях, каже речник поліції, де підвищена аварійність та велика кількість транспортних засобів. При виявленні пішоходів або водіїв-порушників, проводять профілактичні бесіди, або виписують відповідні штрафи.

Що відомо

  • За інформацією Національної поліції Миколаївської області у січні 2023 року сталося на 37 відсотків дорожньо-транспортних пригод менше ніж у січні 2022. ДТП з потерпілими — у січні 2023 року на три відсотки менше ніж у січні 2022. Зменшення

Читайте також

У Миколаєві ВПО ставатимуть на облік житла протягом доби — рішення сесії

"Віднови ДІМ". На Миколаївщині реалізують програму від державного Фонду енергоефективності

Миколаївська сім'я облаштувала волонтерський штаб в себе вдома

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок