У Миколаєві ВПО ставатимуть на облік житла протягом доби — рішення сесії

У Миколаєві ВПО ставатимуть на облік житла протягом доби — рішення сесії

У Миколаєві ВПО ставатимуть на облік житла протягом доби — рішення сесії
. Ілюстративне фото: УНІАН

Під час сесії Миколаївської міської ради 23 лютого депутати підтримали проєкт, який визначає уповноваженим органом для взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, що потребують житла для тимчасового проживання. Цим займатиметься відділ розподілу житла Миколаївської міськради.

Про це стало відомо під час засідання сесії.

Попередньо 21 лютого проєкт погодила комісія з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

"Раніше ми ставили на квартирний облік ВПО відповідно до постанови 582, там були зазначені порядки і термін 30 днів. Зараз нова постанова 495 – нею передбачено взяття на облік уповноваженим органом за одну доба. Ми розуміємо, що рішенням виконкому за одну добу ми не зможемо ставити на облік. Тому пропонуємо уповноважити відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради розглядати заяви та приймати рішення про ставлення ВПО на такий облік", — сказав Сергій Войтович.

Інформація про внутрішньо переміщених осіб та відповідні накази розміщуватимуться на сайті міськради у розділі "Житло". Охочі стати на облік муситимуть подати заяву до центру надання адміністративних послуг.

За проєкт проголосували 33 депутати. Рішення прийняли.

Читайте також

Розвиток і функціонування української мови. Миколаївські депутати підтримали проєкт

"Віднови ДІМ". На Миколаївщині реалізують програму від державного Фонду енергоефективності

У Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці триває процес дерусифікації

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок