Електронне голосування та співпраця з НАЗК: Резніков розповів про вибори до Антикорупційної ради Міноборони

Електронне голосування та співпраця з НАЗК: Резніков розповів про вибори до Антикорупційної ради Міноборони

Електронне голосування та співпраця з НАЗК: Резніков розповів про вибори до Антикорупційної ради Міноборони
. Міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу щодо невідкладних заходів з забезпечення обороноздатності країни, у Києві, 7 листопада 2022 року, фото: УНІАН

Заплановані вибори до Антикорупційної ради при Міністерстві оборони відбуватимуться шляхом електронного голосування на майданчику Національного агенства з питань запобігання корупції.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Подовжуємо формування системи громадського антикорупційного контролю. Антикорупційна рада при Міноборони має відповідати кращим практикам, які використовуються у цій системі. Ключове: відкритість, прозорість, довіра. Це те, на чому має будуватись робота Антикорради. Саме тому вибори до ради проводитимуться через відкрите електронне голосування. Участь в ньому зможуть взяти всі громадяни України", — сказав він.

Міністр зазначив, що вже проконсультувався із головою НАЗК щодо проведення виборів.

"Я також провів консультації із головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим щодо проведення відкритого голосування за майбутніх членів Антикорупційної ради при Міноборони саме на майданчику НАЗК", — підкреслив Резніков.

Урядовець подякував членам ініціативної робочої групи за активну роботу, яку вони проводять для підготовки положення майбутньої Антикорупційної ради.

Що відомо про корупційний скандал у Міноборони

Міноборони підозрюють у розкраданні коштів на закупівлях харчів для Збройних сил України. 21 січня видання "Дзеркало тижня" опублікувало матеріал журналіста і засновника проєкту "Наші гроші" Юрія Ніколова, у якому стверджується, що за участі Міністерства оборони України розкрадаються кошти на закупівлі харчів для ЗСУ. Зокрема, за словами журналіста, відомство, законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз становить близько 7 грн за штуку, а картоплю замовили по 22 грн за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

У Міноборони заявили, що інформація про закупівлю харчування для армії за завищеними цінами розповсюджується з ознаками навмисних маніпуляцій та вводить в оману. У відомстві повідомили, що проводять внутрішню перевірку та готують матеріали до СБУ для проведення розслідування щодо поширення свідомо неправдивих даних.

На тлі справи про ймовірне розкрадання коштів на закупівлях харчів для Збройних сил України за участі Міноборони з'явилася інформація про можливу відставку Олексія Резнікова з посади міністра.

Резніков прокоментував можливе рішення щодо своєї відставки. Він сказав, що жоден чиновник не вічний на своїй посаді, однак зазначив, що в будь-якому разі працюватиме для перемоги України. Він також висловив сподівання, що його фах юриста дозволить Україні "не просто перемогти у війні, а ще потім покарати військово-політичне керівництво РФ". Згодом Резніков повідомив, що лишається на посаді на прохання президента Зеленського.

Читайте також

Уряд призначив першого заступника міністра оборони та інших посадовців

На початок