"Школа підтримки бізнесу": в Житомирі стартує освітній проєкт з можливістю фінансування найкращих бізнес-ідей

"Школа підтримки бізнесу": в Житомирі стартує освітній проєкт з можливістю фінансування найкращих бізнес-ідей

"Школа підтримки бізнесу": в Житомирі стартує освітній проєкт з можливістю фінансування найкращих бізнес-ідей
. Фото: Pexels (ілюстративне)

В Житомирі першого березня стартує чотиримісячний освітній проєкт "Школа підтримки малого та середнього бізнесу". До 21 лютого приймають заявки від бажаючих пройти відбір та стати слухачем курсу, розповів в етері Українського радіо Житомир один з організаторів проєкту Сергій Трохимишин.

За його словами, освітній проєкт передусім розрахований на переселенців, які мають бізнес-ідеї та бажання реалізувати власну справу або вже є підприємцями і прагнуть розвиватися далі. Ми шукаємо людей з гарно пропрацьованими бізнес-ідеями і хоча б мінімальним досвідом у цій сфері, каже організатор.

"Ця школа буде цікава людям, в першу чергу в яких є бізнес-ідеї, – сказав Сергій Трохимишин. – І ключове в цій бізнес-ідеї – має бути вже щось зроблено. Тобто, це може бути або досвід роботи в цій сфері, або пройдені курси, або, якщо людина вперше вирішила займатися цією бізнес-ідеєю, то вона має знати ринок, конкурентів. Не може бути так, що я працюю юристом і тут раптом вирішив робити нігті і хочу відкрити таку справу. На жаль, так не працює, нам потрібні люди вже з ідеєю, з технологією, з баченням бізнесу, які готові розвиватися".

"Школа підтримки бізнесу": в Житомирі стартує освітній проєкт з можливим фінансуванням бізнес-ідей
Сергій Трохимишин, голова ГО "Вдоскональ себе", організатор "Школи підтримки бізнесу" на етері Українського радіо Житомир. Житомир, 13 лютого 2023 року. Фото: Скріншот з відеоверсії етеру

Організатор каже, що не має значення, чи це будуть жителі Житомирської області, чи ВПО (ВПО – це внутрішньо переміщені особи – ред.). Так само не має значення стать, вік.

Успішні слухачі школи зможуть отримати грошову винагороду на придбання необхідного для ведення бізнесу обладнання, інструментів та інших речей.

Станом на 14 лютого вже надійшли чотири десятки заявок від бажаючих стати слухачами "Школи". Сергій Трохимишин каже, що очікують вдвічі більше бажаючих, але учасниками проєкту зможуть стати лише 20 людей. За його словами, заявників найбільше цікавить розвиток бізнесу в сфері послуг, тому що в послугах набагато легший старт діяльності, не потрібно стартовий капітал. Тому більшість заявок – це послуги. Причому послуги різноманітні: умовно від масажного кабінету до приватних дитячих садків.

Щодо освітньої програми "Школи підтримки бізнесу", то Сергій Трохимишин каже, що викладачі будуть відходити від класичної моделі вчити, як треба робити бізнес. Вирішили вдосконалити знання слухачів на різні теми, що знадобляться людям практично щодня.

"Тобто, це робота з податковою, це менеджмент, маркетинг, трошки з підбору кадрів, як набирати, як проводити співбесіди, які типові помилки в бізнесі, фінансовий менеджмент і безпосередньо бізнес-тренування. Ну і, звичайно, ми торкнемося теми особистих фінансів, як їх планувати, як розділяти власну справу і особисті фінанси. І також буде трошки психології, особливо, що стосується лідерства в бізнесі", – розповів Сергій Трохимишин.

"Школу підтримки бізнесу" реалізують за фінансової підтримки естонської ГО "Мондо" житомирські інституції: громадська організація "Вдоскональ себе" та благодійний фонд "Справжні українці".

Читайте також

  • По 250 тисяч гривень гранту від держави отримають два підприємці з Радомишля на Житомирщині на розвиток своєї справи.
  • Поїхав з України вимушено: подробиці справи священника з Коростишева, якого помітили на службі в Москві.
  • Прабабуся і мама водночас: жителька Житомирщини Лариса Гарбовська у сімдесят чотири роки сама виховує двох правнуків.
  • Жителю Житомирщини, який повісив сусідського пса, оголосили підозру.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок