Для допомоги в навчанні. Понад 1 200 миколаївських школярів отримали планшети

Для допомоги в навчанні. Понад 1 200 миколаївських школярів отримали планшети

Для допомоги в навчанні. Понад 1 200 миколаївських школярів отримали планшети
Миколаївські школярі з отриманим планшетом для навчання, 15 лютого 2023 року. Фото: Віталій Кім/Миколаївська ОДА/Телеграм

Учні чотирьох миколаївських шкіл станом на 16 лютого отримали 1 235 планшетів для дистанційного навчання. У межах пілотного проєкту, прилади з повним комплектом навчальних програм, затверджених Міністерством освіти й науки України, розподіляють серед 12 навчальних закладів України.

Про це кореспондентам Суспільного розповів голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

"У нас обмежена кількість планшетів. Це не міжнародна допомога, це власник компанії купив за свої гроші 5 тисяч планшетів для шкіл України. Школи вибирали, по-перше, ті, які готові та вмотивовані працювати з планшетами, по-друге, обирали в самих областях, Комітет радився з головою ОВА, профільним заступником", — розповідає Сергій Бабак.

За словами Сергія Бабака, заклади освіти області повинні дотримуватися певних умов.

"Наприклад, школа, де навчається 200 дітей, знищена, на місцевості залишилось 20 відсотків вчителів і 20 відсотків дітей, бо там неможливо жити, знищені будинки. Ми не можемо забезпечити такий заклад, адже діти не перебувають на цій місцевості. Не можливо фізично доставити планшети в іншу країну. Тому обирали ті школи, в яких принаймні більшість дітей і вчителів перебувають на місці", — каже Бабак.

Планшети
Планшети для школярів. Фото: Віталій Кім/Миколаївська ОДА/Телеграм

Прессекретарка начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Вікторія Олійник розповіла, що планшети видають конкретному учню на весь навчальний рік. До пристроїв завантажені всі навчальні програми, підручники, відеоролики, застосунки тощо. Також програмне забезпечення постійно оновлюється.

"Умови користування такі, як при використанні шкільних підручників: учню першого вересня видають гаджет, наприкінці навчального року він має здати. Навчальна програма розрахована на один рік. Тобто, якщо учень був у третьому класі, переходить в четвертий, а тій дитині, яка перейшла у третій, видають цей планшет. Завантажені всі програми нової української школи", — розповідає Вікторія Олійник.

Планшети
Діти з отриманими планшетами. Фото: Віталій Кім/Миколаївська ОДА/Телеграм

Зі слів Вікторії Олійник, пристрої не мають обмеження для саморозвитку дітей.

"Дітям дозволяється використовувати пристрої й для "ТікТоку", і для "Ютубу", і для ігор, для саморозвитку. Ніяких обмежень немає. Кожен планшет забезпечений протиударними склом і чохлом", — каже Олійник.

На початку лютого 2023 року учні двох шкіл отримали 605 планшетів. Вікторія Олійник говорить, що пристрої передали до одного з обласних закладів, де навчається більшість дітей-переселенців та до школи в Миколаєві, що була пошкоджена внаслідок обстрілів.

Також 15 лютого два навчальні заклади Миколаївської області отримали 630 Apple iPad від міжнародної компанії ASBISc Enterprises.

"15 лютого вручили у двох закладах Інгульського району, де були прильоти, будівлі зазнали великих руйнувань. Це звичайні школи, і таким чином вирішили підтримати дітей і колективи", — говорить прессекретарка начальника ОВА.

Проєкт реалізується завдяки співпраці міжнародної компанії ASBISc Enterprises, Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти і науки та громадської організації "7Fields".

Читайте також

Над Миколаївщиною сили протиповітряної оборони збили шість ракет

Заміновані території. Понад 10 відсотків Миколаївської області забруднені боєприпасами — начальник ОВА

На Миколаївщині екологи підрахували збитки внаслідок бойових дій у Снігурівці

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок