Збірна України з дзюдо оголосила заявку на другий Грендслем 2023 року: хто увійшов до складу

Збірна України з дзюдо оголосила заявку на другий Грендслем 2023 року: хто увійшов до складу

Збірна України з дзюдо оголосила заявку на другий Грендслем 2023 року: хто увійшов до складу
. IJF

Турнір відбудеться у Тель-Авіві.

Збірна України з дзюдо оприлюднила склад на другий Грендслем 2023 року. Заявка команди опублікована на сайті Федерації дзюдо.

Другий Грендслем у цьому році відбудеться у Тель-Авіві. Загалом у змаганнях візьмуть участь 400 дзюдоїстів з 52 країн світу. Україну на цьому турнірі будуть представляти 16 атлетів.

До складу української команди увійшла Дар'я Білодід, яка у Парижі розпочала рік на рівні Грендслему з "бронзи", дебютувавши у новій ваговій категорії. Українка у цьому олімпійському циклі виступає у ваговій категорії до 57 кілограмів.

Натомість пропускатиме другий Грендслем року Богдан Ядов. На турнірі у Парижі український дзюдоїст здобув перемогу у ваговій категорії до 66 кілограмів.

Склад збірної України на Grand Slam в Тель-Авіві

  • Жінки: Дар’я Білодід, Анастасія Чижевська (обидві - до 57 кг), Анастасія Антіпіна (до 63 кг), Наталія Чисяткова (до 70 кг), Юлія Курченко (до 78 кг), Руслана Булавіна, Діана Семченко (понад 78 кг).
  • Чоловіки: Артем Лесюк (до 60 кг), Олександр Кошляк, Владислав Казіміров (до 73 кг), Гєворг Манукян, Сергій Крівчач (до 81 кг), Артем Бубир, Марат Крижанський (до 90 кг), Антон Савицький (до 100 кг), Євгеній Балєвський (понад 100 кг).

Заявка збірної України на Грендслем у Тель-Авіві збільшилась на сім атлетів, у порівнянні зі складом на турнір у Парижі. До жіночої заявки доєднались ще п'ять дзюдоїсток, до чоловічої - два.

Читайте також: Дар'я Білодід розпочне сезон з дзюдо на Грендслемі в Парижі: хто в заявці України

Що відомо про Грендслем у Тель-Авіві

  • Грендслем у Тель-Авіві відбудеться у період з 16-го по 18 лютого.
  • Змагання рівня Grand Slam дає змогу отримати рейтингові бали для олімпійської кваліфікації.
  • Олександр Кошляк, Владислав Казіміров, Марат Крижанський, Євгеній Балєвський, Анастасія Чижевська, Анастасія Антіпіна, Наталія Чистякова, Юлія Курченко, Руслана Булавіна та Діана Семченко взяли участь у відкритому континентальному Кубку з дзюдо. Турнір пройшов у Софії. В загальнокомандному заліку Україна з п'ятьма нагородами посіла підсумкове третє місце.
На початок