14 весіль на 14 лютого. Як у Миколаєві зустріли День закоханих

14 весіль на 14 лютого. Як у Миколаєві зустріли День закоханих

14 весіль на 14 лютого. Як у Миколаєві зустріли День закоханих
. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

У День закоханих в Миколаївському відділі державної реєстрації актів цивільного стану одружилися 14 пар. Для порівняння — 14 лютого 2022 року шлюб зареєстрували 25 пар.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка відділу державної реєстрації актів цивільного стану Світлана Данильченко.

Світлана Данильченко говорить, що загалом кількість шлюбів за останній рік зросла.

"Багато пар, які довгий час прожили разом. Коли був мирний час, скажімо так, вони не думали це робити та постійно відкладали. Але війна вносить свої корективи й всі хочуть бути соціально захищеним, стати чоловіком та дружиною", — каже Світлана Данильченко

14 лютого 2023-го зареєстрували шлюб військовослужбовець Віталій та Наталя. Чоловік служить на Харківщині, для весілля взяв відпустку. Пара вважає День святого Валентина особливим святом, сповненим чудесами та теплими почуттями.

14 весіль на 14 лютого. Як у Миколаєві зустріли День закоханих
Віталій та Наталя. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

"Війна війною, а життя продовжується далі. Ми переможемо, це однозначно. Ми 23 роки вже живемо разом, повінчані у церкві, а якось офіційного шлюбу не було. В нас двоє дітей. Дівчинці 19 років, хлопчику 10 років", — говорить Віталій

Ще одне весілля відсвяткував військовослужбовець Іван, чоловіка відпустили на один день.

"Про весілля ми не мріяли, для нас головне, що ми разом. От зараз він повинен повертатися назад, тому що відправляють їх далі. Це День закоханих і ми вважаємо, що кохання наше буде вічне", — говорить дружина Івана Ольга.

14 весіль на 14 лютого. Як у Миколаєві зустріли День закоханих
Іван та Ольга. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

Іван зробив пропозицію Ользі по відеозв'язку.

"Ми довго говорили, він соромився і потім дуже швидко зробив. Я швидко погодилась і все. Ми знали один одного дуже давно. Розпочалась війна, я їхала з роботи додому, він мене зустрів, пройшов час і ось ми тут", — говорить дружина Івана Ольга.

ДРАЦСи, які є учасниками заходу "Кохання переможе", 14 лютого працюють у подовженому режимі — до 20:00, аби усі охочі змогли подати заяву про державну реєстрацію шлюбу.

Читайте також

Без відключень. Чому Миколаївській області потрібні нові генератори та обладнання

Душа моя. Історія кохання жительки Миколаєва та польського волонтера

Декор із вторинних матеріалів. Миколаївська майстриня поділилася творчими змінами та ідеями поробок до Дня закоханих

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок