Обміління Каховського водосховища водопостачанню Нікопольщини та Криворіжжя не загрожує — влада

Обміління Каховського водосховища водопостачанню Нікопольщини та Криворіжжя не загрожує — влада

Ексклюзивно
Обміління Каховського водосховища водопостачанню Нікопольщини та Криворіжжя не загрожує — влада
. Фото: скрін з відео/Суспільне Дніпро

Обміління Каховського водосховища, спричинене діями військ РФ, водопостачанню Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини не загрожує. У коментарі Суспільному перший заступник голови Дніпропетровської облвійськадміністрації Володимир Орлов сказав, що ситуація контрольована, наразі загрози припинення подачі води зазначеним районам немає.

"Пошкоджена гребля Каховського водосховища. Цифри, які наводив міністр екології – це втрата води майже 2 000 метрів води в секунду, при цьому рівень води в нас 13 м 62 см на сьогодні. Ми робимо все, щоб вода в Нікопольському та Криворізькому районах була. Зокрема, розширено канал, який наповнює воду для міста Кривий Ріг", — розповів посадовець.

За словами Володимира Орлова, за зверненням Нікопольської райвійськадміністрації відповідні листи від ОВА направили до Кабінету Міністрів.

"Результатом стало доручення прем'єр-міністра відповідним службам. З каскаду водосховищ трохи спустити води саме для Каховського водосховища, щоб у нас все було добре", — сказав він.

На рівень води, як зазначає Орлов, сприятливо вплине й те, що за кілька тижнів за прогнозом розпочнуться дощі, буде певний паводок і природне наповнення Дніпра.

"Є певний запас в каскаді Дніпра, по якому ми зможемо тримати рівень Каховського водосховища на тій мінімальній позначці, яка дозволить забезпечити водою Нікопольський та Криворізький райони. Це питання, яке стосується не тільки Дніпропетровщини, Запоріжжя, Херсонщини, а й всієї України. Це питання міжнародне і може буде звернення до наших міжнародних партнерів", — каже перший заступник голови Дніпропетровської ОВА.

У випадку неможливості водозабору, за словами посадовця, організують підвіз води та помпування, підключатимуть насосні станції.

Читайте також

Дніпро у Запоріжжі міліє: як змінилася ситуація та чого очікувати надалі

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок