Військові РФ продовжують обстрілювати Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя: пошкоджені дитячий садок та будинки

Військові РФ продовжують обстрілювати Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя: пошкоджені дитячий садок та будинки

Ексклюзивно
Військові РФ продовжують обстрілювати Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя: пошкоджені дитячий садок та будинки
. Херсон. Двоє чоловіків дивляться на наслідки російських обстрілів в одному з будинків, 8 лютого 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Російські військові не припиняють обстрілювати Херсон. Вибухи у місті лунали вночі та вдень 8 лютого. Внаслідок обстрілів пошкоджені будинки, вибиті вікна у дитячому садку.

Олександр мешкає у центрі Херсона. Говорить, вчора ввечері було гучно. Сьогодні, 8 лютого, обстріл розпочався об 11:30. Він у цей час був в одному з дитячих садків.

"В центр реабілітації дітей інвалідів попало, потім поряд у 20-й садок попало, в будинок. Дитячий садок пошкоджений, вибито скло. Зараз плануємо замовляти USB панелі, бригада соціальної служби буде допомагати", — каже Олександр.

Військові РФ продовжують атакувати Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя: пошкоджені дитячий садок та будинки
Херсон. Внаслідок російських обстрілів пошкоджений дитячий садок, 8 лютого 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Нічні обстріли центру міста чула і херсонка Наталя.

"Кажуть люди чотири вибухи були, один з них наш був. Уже сьогодні пролітали. Слава Богу, що мало жертв серед людей. Ми зараз про це говоримо, а кожні п'ять хвилин не знаєш, що тебе чекає. Тому живемо молитвами і на допомогу Божу сподіваємося", — говорить Наталя.

Військові РФ продовжують атакувати Херсон з тимчасово окупованого лівобережжя: пошкоджені дитячий садок та будинки
Херсон. Вибите внаслідок обстрілів скло у вікнах одного з дитячих садків міста, 8 лютого 2023 року Фото: Суспільне Херсон

В дитячому садку вибуховою хвилею вибило 26 вікон і п'ять дверей, говорить голова пресофісу обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков. Також сьогодні російський снаряд влучив у приватний будинок.

"Вже сьогодні ми маємо з артилерії обстріл житлового приватного сектору. Снаряд потрапив в будинок, де знаходився чоловік зі своїм сином. Вони на щастя отримали легку контузію та легкі пошкодження", — розповів Олександр Толоконніков.

Ситуація в Херсоні на сьогодні залишається напруженою, але контрольованою. Російські військові продовжують обстрілюють місто з тимчасово окупованого лівого берега, розповів пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

"На жаль надійшла інформація, щодо як мінімум до одного загиблого у місті Херсон та одного поза межами міста на території Херсонської області. Зараз інформація щодо постраждалих уточнюється. Обстрілюються в першу чергу житлові райони. Окрім того інформація щодо обстрілів інфраструктури також уточнюється", — каже Дмитро Плетенчук.

Що відомо

  • 8 лютого російські військові вчергове обстріляли Херсонщину, є загиблі та поранені. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.
  • Протягом доби 7 лютого російські війська з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків та БМП 29 разів обстріляли територію Херсонської області. Дві людини поранені.
  • 7 лютого російські війська обстріляли передмістя Херсона селище Комишани. Загиблих немає, поранені двоє людей.
  • Російські окупанти протягом доби 6 лютого з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків 31 разів обстріляли Херсонщину. Дві людини поранені.
  • Від початку повномасштабного вторгнення Росії на Херсонщині вщент зруйновані 27 закладів охорони здоров’я, пошкоджені 77.

Читайте також

Жителі Херсонської громади можуть скористатись одноразовою грошовою допомогою на лікування — Мінреінтеграції

80 мільйонів гривень — попередня сума збитків пошкоджених обстрілами РФ шкіл та садків у Херсоні

350 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок