Відлуння землетрусу зафіксували на Південноукраїнській АЕС, що на Миколаївщині — Енергоатом

Відлуння землетрусу зафіксували на Південноукраїнській АЕС, що на Миколаївщині — Енергоатом

Відлуння землетрусу зафіксували на Південноукраїнській АЕС, що на Миколаївщині — Енергоатом
Південноукраїнська АЕС. Ілюстративне фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Відлуння землетрусу в Туреччині, Сирії та інших регіонах світу 6 лютого відчули й в Україні. Незначні поштовхи зафіксували системи сейсмічного моніторингу Хмельницької та Південноукраїнської атомних електростанцій.

Про це повідомила в телеграм-каналі Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Як розповіли в Енергоатомі, обладнанням, яке фіксує поштовхи земної кори, оснащені всі АЕС України. В режимі реального часу Головний центр спеціального контролю відстежує та реєструє будь-які відхилення від норми сейсмічної стійкості в районі розташування атомних станцій.

"Усі українські АЕС проєктувалися з урахуванням сейсмічної активності регіону. При виборі майданчиків для будівництва обиралися ті ділянки, де найбільш безпечно. Вітчизняні атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів", —розповів президент Енергоатома Петро Котін.

Також на українських АЕС працює аварійний захист енергоблоків: при шести балах блоки терміново зупиняються та переводяться у безпечний стан.

Кожні десять років проводиться переоцінка безпеки всіх реакторів на сейсмічну стійкість і за потреби вживаються додаткові заходи для захисту енергоблоків, зазначають в Енергоатомі.

Що відомо про землетруси у Туреччині

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. За попередніми даними, станом на 8 лютого в обох країнах загинули понад 9 тисяч людей.

Читайте також

Як миколаївські абітурієнти складатимуть мультипредметний тест у 2023 році

Російська армія обстріляла дві громади Миколаївщини

Коротке замикання електропроводки. У Миколаївській області на пожежі виявили тіло чоловіка

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram

На початок