У Хмельницькому диких тварин обігрівають буржуйками

У Хмельницькому диких тварин обігрівають буржуйками

Ексклюзивно
У Хмельницькому диких тварин обігрівають буржуйками
. Фото: Суспільне Хмельницький

Аби не замерзли леви, страуси та каракал, у вольєрах реабілітаційного центру для диких тварин встановили буржуйки. Директор центру Сергій Пальохін розповідає, до цього тварин обігрівав електроконвекторами. Після обстрілів критичної інфраструктури та вимкнень електрики, довелося встановити буржуйки.

Як змінилося життя диких тварин через відсутність світла в реабілітаційному центрі, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"На жаль, обігрівати електрикою не можливо, бо світло постійно виключають і фактично його нема. А тварини можуть померзнути й, відповідно, загинути", — пояснює ситуацію директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін.

Директор реабілітаційного центру каже, аби не померзли леви, страуси та каракал, у вольєрах встановив буржуйки. До цього опалював їх електричними конвекторами. За словами відвідувачки центру Людмили, вона разом з сином принесла гроші на закупівлю кормів для тварин.

Аби не померзли леви у вольєрах встановили буржуйки
Аби не померзли леви у вольєрах встановили буржуйки. Фото: Суспільне Хмельницький

"Ми прийшли трошки розважити дитину, все-таки на дворі війна. Знаємо, що потрібно підтримувати тварин. Вважаємо, що потрібно відвідувати такі заклади, щоб допомагати фінансово, щоб могли купувати цим тваринам корми, їжу і могли їх утримувати", — розповідає Людмила.

Сергій Пальохін каже, самиці каракала два з половиною роки. Раніше тварина жила у Миколаєві у квартирі. Господарі виїхали за кордон, тварину передали в центр.

"Літом до нас поступив каракал. Ця тварина теплолюбива, вона потребує тепла. Так само в кінці літа нам передали маленьких страусів. Обстріляли наші енергетичні структури. Раніше були й мавпи й леви, то вони грілися калориферами, від електрики. Ми собі регулювали, виставляли температурний режим. Зараз через проблеми зі світлом, довелося встановлювати в їх вольєрах буржуйки", — каже Сергій Пальохін.

Дворічний каракал у вольєрі
Дворічний каракал у вольєрі. Фото: Суспільне Хмельницький

У каракала і страусів потрібно цілодобово підтримувати температурний режим, розповідає Сергій Пальохін.

"У страусів треба, як мінімум, 20 градусів. У каракала так само, 18-20 градусів", — пояснює директор реабілітаційного центру.

Сергій Пальохін каже, дрова для буржуйок заготовляє самостійно.

Дрова для буржуйок директор центру заготовляє самостійно
Дрова для буржуйок директор центру заготовляє самостійно. Фото: Суспільне Хмельницький

"По дрова їжджу в посадки, де приходиться. Знаходжу палки, що попадало, що вітер зламав. Збираю, приводжу і ріжемо й опалюємо цим. Бо дуже велика потреба. На добу потрібно може куб, може два. В залежності від температури", — розповідає Сергій Пальохін.

За словами Сергія Пальохіна, всього у реабілітаційному центрі живе 100 тварин, яких утримують приватним коштом.

Читайте також

  • Обладнання для реабілітації дітей Ізяслава передали хмельницькі атомники
  • "Баню на колесах" створили хмельницькі волонтери для захисників України

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок