Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Україна назвала остаточний склад на чемпіонат світу з біатлону: хто потрапив до заявки

Україна назвала остаточний склад на чемпіонат світу з біатлону: хто потрапив до заявки

Ексклюзивно
Україна назвала остаточний склад на чемпіонат світу з біатлону: хто потрапив до заявки
. фото Дмитра Євенка

Тренери назвали біатлоністів на останні два "вакантні" місця у складі.

У збірній України з біатлону визначилися з підсумковими складами чоловічої та жіночої команд на чемпіонат світу 2023 року в Обергофі. Про це ексклюзивно для Суспільне Спорт повідомили тренери команд.

Наприкінці січня в командах визначилися зі списком з п'яти біатлоністів та біатлоністок, що представлятимуть Україну в Німеччині. Водночас у збірних зберігали по одному вакантному місцю в заявці на ЧС-2023. З остаточним складом мали визначитися за підсумками етапу Кубка IBU в Обертілліасі: тренер чоловічої команди Юрай Санітра обирав між Артемом Тищенком і Тарасом Лесюком, а очільник жіночої збірної Олександр Кравченко - між Дар'єю Блашко та 18-річною потенційною дебютанткою Олександрою Меркушиною.

Читайте також: Дар'я Блашко повернулася до тренувань і прагне потрапити на ЧС. Її тренер каже про "незрозумілу систему відбору"

Як повідомив Суспільне Спорт Олександр Кравченко, у жіночій команді останнє місце займе Дар'я Блашко. 18-річна Меркушина на двох стартах на етапі Кубка IBU фінішувала на 37-му та 35-му місцях.

Блашко останній тиждень готувалася ЧС-2023 з чоловічою збірною в Рупольдингу. Дар'я востаннє змагалася на початку січня на четвертому етапі Кубка світу, після чого хворіла та навіть поверталася до України на лікування.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з біатлону в Україні. Пряма трансляція ЧС-2023 з біатлону - за посиланням.

Як повідомляє Telegram-канал Федерації біатлону України, шостим учасником у чоловічій команді став Артем Тищенко.

Тищенко став найкращим серед українців у другому спринті Обертілліаха (12-те місце). У першій гонці із співвітчизників Артема випередив тільки бронзовий медаліст Підручний.

Остаточний склад України на ЧС-2023 з біатлону

  • Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Денис Насико, Артем Тищенко
  • Жінки: Олена Білосюк, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Анна Кривонос, Любов Кип'яченкова, Дар'я Блашко

Що відомо

  • На чемпіонаті світу з біатлону в Обергофі розіграють 12 комплектів нагород. Розпочнеться турнір з класичної змішаної естафети в середу, 8 грудня.
  • Чемпіонами світу з цього складу України ставали Олена Білосюк та Дмитро Підручний. Перша вигравала спринт 2013 року на змаганнях у Нове-Место, другий - гонку переслідування в Естерсунді 2019-го.
На початок