Морпіхи вдома. З російського полону повернулися двоє військових миколаївської бригади

Морпіхи вдома. З російського полону повернулися двоє військових миколаївської бригади

Морпіхи вдома. З російського полону повернулися двоє військових миколаївської бригади
Звільненні військові, 4 лютого 2023 року. Фото: 36 бригада/Фейсбук

Завершилася операція з обміну, в результаті якої четвертого лютого вдалося звільнити з полону ще 116 українських військових. Серед визволених двоє морських піхотинців 36-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Про це повідомила пресслужба 36-ї ОБМП імені контрадмірала Михайла Білинського.

Як повідомили в бригаді, на звільнених військових чекає лікування та реабілітація.

"Вітаємо побратимів на території вільної України! Пишаємось їх мужнім подвигом. Радіємо разом з родинами та близькими наших воїнів", — йдеться у повідомлені.

Що відомо

  • Україна 24 листопада 2022 року провела черговий обмін — 50 українських військових повернули з російського полону. З полону вдалося повернути 19 військових, які обороняли Маріуполь, 12 з яких були евакуйовані з "Азовсталі", а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний.
  • 23 листопада 2022 року відбувся черговий обмін. З полону Росії повернулись 36 українців. Серед звільнених — хлопці, які захищали Маріуполь, були на "Азовсталі", а також нацгвардійці, що були взяті у полон на ЗАЕС у перші дні вторгнення.
  • Під час обміну полоненими 26 листопада 2022 року з російського полону звільнили чотирьох морських піхотинців. Двоє з них — військові миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, які захищали Маріуполь.
  • У полоні Росії станом на 4 лютого 2023 року перебувають 3,4 тисячі українських військових та цивільних, щонайменше 15 тисяч вважаються зниклими безвісти під час повномасштабної війни. Про це Суспільному повідомила уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.

Читайте також

Армія РФ на Миколаївщині зустріла сильний спротив людей: голова Шевченківської громади про боротьбу на лінії фронту

Пошкоджені житлові будинки. Російські війська обстріляли дві громади на Миколаївщині

"Вогні Півдня. Люди-маяки": у Миколаєві стартував регіональний проєкт

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок