"Ми такі вдячні вам". 19-річний український фристайліст подякував США за підтримку у боротьбі проти Росії

"Ми такі вдячні вам". 19-річний український фристайліст подякував США за підтримку у боротьбі проти Росії

Після найкращого виступу в кар'єрі на Кубку світу український атлет подякував США за воєнну допомогу Україні.

19-річний Володимир Кушнір - один з наймолодших представників збірної України з лижної акробатики на етапах Кубка світу. У грудні 2021-го Кушнір дебютував на цьому рівні у фінській Руці і з того часу регулярного виступає на змаганнях Кубка світу

Потрапив Кушнір до складу збірної України і на етап в американському Дір Веллі. І показав на ньому найкращий результат у своїй кар'єрі: 19-річний лижний акробат вперше пройшов до суперфіналу і зупинився за крок від подіуму - четверте місце з результатом 98.64 бала. Перемогу ж святкував інший молодий українець - 21-річний Дмитро Котовський вперше в кар'єрі виграв на рівні Кубка світу.

Читайте також: 21-річний Дмитро Котовський здобув першу в кар'єрі перемогу на рівні Кубка світу з надскладним стрибком

Під час трансляції Кушнір дав короткий коментар у місці очікування акробатів. Він продемонстрував на камеру прикрасу з українським гербом, а також висловив подяку Сполученим Штатам за підтримку Україні під час повномасштабного вторгнення Росії.

"Дякую кожному американцю та уряду США! Дякую за "Абрамси"США в одному з пакетів допомоги погодилася передати Україні танки моделі "Абрамс", нам потрібно більше, але ми такі вдячні вам", - сказав після виступу 19-річний лижний акробат.

Відреагував на слова Кушніра і Дмитро Котовський, який переміг на змаганнях. В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт він відзначив, що його партнер по команді зміг скористатися можливістю донести своє повідомлення всьому світу.

"Я не чув, що Вова це сказав, але потім мені повідомили. Зараз розумію, що можна було своє повідомлення таким чином надіслати світу. Але коли переповнюють емоції, то трошки важко зібратися з думками та щось сказати".

Хто такий Володимир Кушнір

  • 19-річний український лижний акробат з Рівненщини.
  • Кушнір дебютував на рівні Кубка світу з лижної акробатики у сезоні 2021/22. Через рік після дебюту 19-річний українець вперше потрапив до фіналу (восьме місце в канадському Ле-Реле) та до суперфіналу (четверте місце в американському Дір Веллі) на рівні Кубка світу.
  • На рахунку Кушніра - п'ять подіумів в особистих змаганнях на Кубку Європи з лижної акробатики. У лютому 2022-го він тріумфував на етапі Кубка Європи, що відбувся в Україні в Красії.
На початок