"Шахтар" заявив двох зимових новачків на плей-оф Ліги Європи: повна заявка "Гірників"

"Шахтар" заявив двох зимових новачків на плей-оф Ліги Європи: повна заявка "Гірників"

"Шахтар" заявив двох зимових новачків на плей-оф Ліги Європи: повна заявка "Гірників"
. ФК "Шахтар"

Поза переліком з 28 гравців залишився грузинський захисник Ґіорґі Ґочолейшвілі.

Донецький "Шахтар" визначився із заявкою гравців на другу частину сезону в Лізі Європи УЄФА. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

У листопаді минулого року команда Ігора Йовічевича закінчила виступи в Лізі чемпіонів. Посівши третє місце в групі, донеччани не змогли пробитися до раунду плей-оф турніру. Проте отримали право зіграти в 1/16 фіналу Ліги Європи, другого за престижністю клубного євротурніру.

За підсумками жеребкування в листопаді "Шахтар" отримав майбутнім суперником французький "Ренн", що подолав групу з київським "Динамо". Український клуб став останнім у квартеті та закінчив виступи на міжнародній арені в сезоні 2022/23.

У матчах з "Ренном" у лютому зможуть зіграти 28 футболістів "Шахтаря". З трьох зимових новачків команди до заявки на Лігу Європи ввійшли двоє: ексзахисник збірної Ярослав Ракицький та венесуельський нападник Кевін Келсі.

Читайте також: "Шахтар" підписав третього зимового новачка з Венесуели: хто він такий

Не увійшов до заявки грузинський захисник Ґіорґі Ґочолейшвілі. Наприкінці минулого року з футболістом збірної Грузії було укладено контракт на п'ять сезонів.

У другій частині євросезону колектив Ігора Йовічевича обходитиметься без лідера нападу "Гірників" цього сезону, вінгера Михайла Мудрика. Українець у січні перейшов до англійського "Челсі", за який заявлений до плей-оф Ліги чемпіонів 2022/23.

Заявка "Шахтаря" на плей-оф Ліги Європи 2022/23

  • Воротарі: Олексій Шевченко, Тимур Пузанков, Андрій Пятов, Анатолій Трубін
  • Захисники: Валерій Бондар, Богдан Михайліченко, Микола Матвієнко, Лукас Тейлор, Юхим Конопля, Мар'ян Фарина, Едуард Козік, Ярослав Ракицький
  • Півзахисники: Тарас Степаненко, Андрій Тотовицький, Георгій Судаков, Мар'ян Швед, Олександр Зубков, Дмитро Криськів, Невен Джурасек, Артем Бондаренко, Олег Очеретько, Єгор Назарина, Іван Петряк
  • Нападники: Лассіна Траоре, Данило Сікан, Кевін Келсі, Андрій Кулаков, Дмитро Топалов

Що відомо

  • Перший, номінально домашній для "Шахтаря" матч з "Ренном" відбудеться 16 лютого. Матч-відповідь у Франції заплановано на 23 лютого.
  • Взимку "Шахтар" також залишився без захисника Сергія Кривцова, що взяв участь у двох матчах Ліги чемпіонів сезону 2022/23. Той приєднався до "Інтер Маямі" з американської ліги МЛС.
  • "Шахтар" поновить виступи в українській Прем'єр-лізі 28 лютого. У першому матчі після зимової перерви підопічні Йовічевича зустрічатимуться на виїзді з "Минаєм".
На початок