Сергій Кривцов перейшов у американське "Інтер Маямі" з "Шахтаря": деталі угоди

Сергій Кривцов перейшов у американське "Інтер Маямі" з "Шахтаря": деталі угоди

Сергій Кривцов перейшов у американське "Інтер Маямі" з "Шахтаря": деталі угоди
. ФК "Шахтар"

Ще один трансфер "Шахтаря" у зимове вікно.

Донецький "Шахтар" продав захисника Сергія Кривцова. Наступним клубом у кар'єрі 31-річного футболіста став "Інтер Маямі", що виступає в американському чемпіонаті МЛС. Про це повідомляє офіційний сайт американського клубу.

Контракт Кривцова з "Шахтарем" був розрахований до червня 2023 року, тож футболіст мав право підписати попередню угоду з будь-яким із клубів вже у січні. Проте замість цього "Шахтар" відпустив захисника вже у зимове трансферне вікно.

Деталі переходу "Шахтаря" в "Інтер Маямі" не повідомляються. З самим клубом Сергій підписав контракт до кінця сезону 2024 року, з можливістю продовжити на рік.

Сергій буде єдиним українським гравцем в МЛС, найпрестижніший лізі в США. Для завершення переходу він очікує на дозвіл на роботу та візу.

"Я схвильований приєднатися до топклубу, як "Інтер Маямі", готовий приєднатися до роботи та робити різницю у Південній Флориді. Цей клуб хоче досягти великих речей, я хочу допомогти це зробити. Я прагну розпочати та зробити усе на полі і поза ним для клубу", - цитує Кривцова пресслужба американського клубу.

У складі донецького клубу Кривцов провів 12 з половиною років та був одним з трьох ветеранів команди разом з голкіпером Андрієм Пятовим та півзахисником Тарасом Степаненком. 38-річний воротар одним з перших попрощався з футболістом у своєму дописі в Instagram.

"Мені буде не вистачати твоїх жартів та надійності. Як на полі, так і поза ним. Дуже радий за тебе. Нехай майорить синьо-жовтий прапор по всьому світу", - написав Пятов.

Кривцов - не перший український футболіст у чемпіонаті МЛС. Найвідомішим є експівзахисник Дмитро Коваленко, який у 2004 році став володарем Кубка МЛСГоловний трофей в МЛС, який розігрується після закінчення чемпіонату у складі "Ді Сі Юнайтед", а також виступав за низку інших клубів: "Чикаго Файр", "Нью-Йорк Ред Буллз", "Реал Солт-Лейк" та "Лос-Анджелес Гелаксі" (загалом 293 матчів, 48 м'ячів).

Перед тим, як підписати контракт з "Інтер Маямі", 31-річний Кривцов виступав за "Шахтар" з 2010 року. А розпочав професійну кар'єру футболіст у запорізькому "Металургу".

У складі "Шахтаря" загалом Кривцов зіграв 224 матчі в усіх турнірах, у яких забив 13 м'ячів. Також він є гравцем збірної України з футболу, за яку провів 31 поєдинок. У першій частині сезону за "Гірників" на рахунку Кривцова 11 ігор в усіх турнірах.

Що відомо про новий клуб Кривцова?

  • "Інтер Маямі" - один з новачків МЛС. Клуб заснували у 2018 році, а у 2020-му він почав виступи у МЛС.
  • Власником "Інтер Маямі" є експівзахисник збірної Англії Девід Бекгем, який у період з 2007 до 2012 року виступав в МЛС за "Лос-Анджелес Гелаксі".
Читайте також: "Виграшна ситуація для всіх". Як Девід Бекгем заробив понад 500 млн доларів після переходу до американської ліги МЛС
  • У сезоні 2022 року "Інтер Маямі" фінішував на шостому місці у Східній конференції МЛС, але вилетів вже у першому раунді плей-оф.
  • Головним тренером "Інтер Маямі" є ексзахисник збірної Англії Філ Невілл. Серед відомих футболістів команди - експівзахисник "Ювентуса" та ПСЖ Блез Матюїді та колишній нападник "Реала", "Ювентуса" та збірної Аргентини Гонсало Ігуаїн.
  • Новий сезон в МЛС розпочнеться 26 лютого. Перший поєдинок "Інтер Маямі" зіграє проти "Монреаля".
На початок