У Медсилах ЗСУ брали гроші за довідки про непридатність до військової служби — ДБР

У Медсилах ЗСУ брали гроші за довідки про непридатність до військової служби — ДБР

У Медсилах ЗСУ брали гроші за довідки про непридатність до військової служби — ДБР
. Фото: УНІАН

Заступника голови Центральної військово-лікарської комісії Медичних сил Збройних Сил України підозрюють в організації бізнесу із заробляння грошей на видачі довідок про непридатність до військової служби. Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

В ДБР зазначили, що задокументували низку епізодів отримання хабарів посадовцем за видачу довідок про непридатність до військової служби для виїзду за кордон.

За даними слідства, в одному із випадків до посадовця звернувся знайомий, який очолює благодійний фонд. Його співробітникові потрібно було виїхати за кордон для пошуку та завезення до України гуманітарної допомоги.

"Керівник фонду не знав порядку виїзду з України для волонтерів і тому спитав у заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії, як оформити цей виїзд. Посадовець повідомив, що такий виїзд потрібно оформлювати за допомогою видачі довідки про непридатність до військової служби, що є неправдою. Він пообіцяв організувати оформлення такої довідки за "винагороду" у сумі 5 тис. доларів США", — розповіли в ДБР.

Посадовець отримав аванс у 2,5 тис. доларів США та почав оформлювати документи, проте був викритий правоохоронцями. Йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також

Уникнення мобілізації: на Тернопільщині затримали організатора схеми

На Львівщині начальника військкомату підозрюють у хабарництві

У Києві брат з сестрою підробляли довідки, аби ухилянти змогли виїхати закордон

На початок