Конкурс на посаду гендиректора "Довженко-Центру": що відомо

Конкурс на посаду гендиректора "Довженко-Центру": що відомо

Оновлено
Конкурс на посаду гендиректора "Довженко-Центру": що відомо
. Фото: Довженко-Центр

3 лютого о 13:00 у приміщенні адміністративної будівлі Державного агенства з питань кіно відбудеться конкурс на посаду гендиректора "Довженко-Центру".

Кандидати мають представити програми розвитку, а члени конкурсної комісії оберуть найкращого або найкращу претендентку на роль керівника Центру.

У списку, оприлюдненому Держкіно, вказані прізвища п'яти осіб:

  1. Вікторія Водка;
  2. Олена Гончарук;
  3. Кирило Жаровський;
  4. Олексій Пантелєєв;
  5. Сергій Слєпак.

Журналісти Суспільне Культура повідомляють, що стало відомо про замінування будівлі Держкіно. За адресою приїхала вже поліція, до адміністративної будівлі нікого не пускають. Працівники поліції перекрили стрічкою вхід, нікого не пускають.

Олена Гончарук у своєму Facebook повідомила, що засідання відбудеться за адресою Кіото 27, центральний корпус "Київнаукфільму".

У коментарі журналістці Суспільне Культура Ірині Сороці представники Держкіно розповіли, що конкурс сьогодні має відбутися, і до початку планових відключень електроенергії встигнуть послухати всі конкурсні програми кандидатів.

"Мені подзвонила охорона і сказала, що внизу поліція, яка просить відчинити всі приміщення і залишити будівлю… Для нас це шок. Ми не очікували такої провокації. Або це чийсь злий жарт, або провокація, але я не розумію для чого", — розповіла очільниця Держкіно Марина Кудерчук у коментарі для "Детектор-Медіа".

Чому навколо "Довженко-Центру" ламаються списи

"З технічних причин ми не можемо переносити засідання конкурсної комісії в інше місце, — заявила Кудерчук. — Засідання обов’язково відбудеться — або тоді, коли поліція все перевірить, або ми перенесемо його на іншу дату".

Також вона підтвердила, що буде забезпечена онлайн-трансляція засідання. Сьогодні за графіком електроенергія в Держкіно має бути до 18 години.

"Перевірка приміщення Держкіно на наявність бомби триває, робочий день Держкіно закінчився, готове рішення про те, як провести засідання комісії в зумі про перенос конкурсу Держкіно не приймає", — розповіла комунікаційниця "Довженко-Центру" Марія Глазунова у Twitter.

О 18 годині у Facebook "Довженко-Центру" повідомили, що учасники конкурсу сьогодні не змогли представити свої програми через повідомлення про замінування Держкіно.

"Конкурсній комісії вдалося провести коротке засідання та ухвалити рішення про продовження роботи у понеділок, 6 лютого, о 10.00 онлайн", — йдеться у дописі.

держкіно
Надійшло повідомлення про замінування адміністративної будівлі Держкіно. Фото: Ірина Сорока

конкурс держкіно довженко
Надійшло повідомлення, що приміщення Держкіно, де має проводитись конкурс, заміновано. Фото: Ірина Подоляк

Що відомо

  • 16 серпня стало відомо про наказ Держкіно реорганізувати "Довженко-Центр" у декілька нових юридичних осіб. У Центрі заявили, що це рішення означає ліквідацію національного кіноархіву. Мінкульт зазначає, що не знали про це рішення.
  • 28 жовтня "Довженко-Центр" повідомив, що вони подали в суд на Держкіно з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ про "реорганізацію"
  • 2 листопада Держкіно опублікувало наказ про усунення Олени Гончарук від виконання обовʼязків, призначивши нового виконуючого обов’язки генерального директора. Нею стала Юлія Каждан, яка за інформацією з відкритих джерел є керівницею та засновницею двох юридичних фірм, а також засновницею та керівницею Кінологічного Центру.
  • 10 та 11 листопада працівники СБУ, поліції та прокуратури проводили обшуки в Центрі. За словами співробітників, шукали документи, повʼязані із колишнім директором та забудовником. Залишаючи будівлю, силовики не надали працівникам установи копії протоколу, а також забрали печатку ДЦ.
  • 15 листопада міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко ініціював зустріч з керівництвом Держкіно, "Довженко-Центру", представниками Офісу Президента та депутатами стосовно врегулювання ситуації. За результатами зустрічі, Держкіно оголосило, що наказ про реорганізацію призупиняється.
  • 17 листопада Юлія Каждан написала заяву про звільнення з посади в.о. директора ДП "Національний центр Олександра Довженка" у зв'язку з розчаруванням у "культурній спільноті". Держкіно призначило нового тимчасового в.о гендиректора. Ним став Андрій Алферов.
  • 29 листопада відбулось підготовче засідання Господарського суду щодо позову. Однак слухання відклали на 20 грудня у звʼязку з клопотанням представника Держкіно.
  • 21 грудня на сайті Держкіно опублікували оголошення щодо публічного конкурсу на посаду керівника "Довженко-Центру".
  • 23 січня опублікували список претендентів на посаду генерального директора. 3 лютого має відбутися засідання конкурсного журі та визначення нового керівника Центру.
  • 3 лютого стало відомо, що проти колишньої в.о. генеральної директорки "Довженко-центру" Олени Гончарук порушили кримінальну справу.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок