Журналісти записалися на сеанс гіпнозу до нової очільниці "Довженко-Центру"

Журналісти записалися на сеанс гіпнозу до нової очільниці "Довженко-Центру"

Журналісти записалися на сеанс гіпнозу до нової очільниці "Довженко-Центру"
. Фото: Суспільне

2 листопада Держкіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обовʼязків в.о. генеральної директорки "Довженко-Центру", і призначило натомість Юлію Каждан, котра раніше займалася бухгалтерським обліком і заснувала кінологічний центр. Про це йдеться в публікації видання "Слідство.Інфо".

За даними з відкритих реєстрів Юлія Каждан є керівницею та засновницею двох юридичних фірм – "Каждан і партнери" та "ДЖУЛІЯ-К", а також засновницею та керівницею Кінологічного Центру "Erste Hund", що надає послуги дресирування собак, готелю для чотирилапих та зоопсихологів.

"Останній рік жінка у соцмережах активно пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики. Зокрема, у її психологічному блозі можна прочитати про "кінофобію" — страх перед собаками", — додають у публікації.

На сторінці у Instagram нова керівниця "Довженко-Центру" позиціонує себе фахівчинею з роботи з емоціями і обіцяє "глибинне опрацювання вашої проблеми". Вона також називає себе "кризовим психологом".

Також з’ясувалося, що фірми Каждан фігурували у кримінальних провадженнях.

Журналісти записалися на сеанс гіпнозу до нової керівниці "Довженко-Центру"
Юлія Каждан. Фото: соцмережі

У 2005 році Юлія Каждан стала засновницею ТОВ "Юридична фірма "Каждан та партнери"", що працює у сфері бухгалтерського обліку й аудиту. Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо зловживання владою або службовим становищем.

Крім цього, Юлія Каждан разом зі своєю сестрою Яніною стала співзасновницею ТОВ "Консалтингова компанія "Глікберг та партнери"" у 2011 році.

Журналісти спробували записатися на сеанс гіпнозу — Каждан приділила кілька хвилин детальним поясненням методів роботи та записала на консультацію. Але коли журналісти звернулися з проханням прокоментувати нове призначення, відповіла, що не може розмовляти через зайнятість. Обидві бесіди відбулися у робочий час.

"Можливо, вона хоче нас загіпнотизувати і привчити до нових команд. (...) я думаю, що за ці 2,5 місяця вона має привести справи "Довженко-Центру", підготувати документацію, яка буде підтверджувати всі брехливі вислови Марини Кудерчук про "Довженко-Центр", про його так званий "незадовільний стан роботи", – зазначила керівниця відділу звʼязків з громадськістю "Довженко-Центру" Марія Глазунова.

Що відомо

  • 16 серпня стало відомо про наказ Держкіно реорганізувати "Довженко-Центр" у декілька нових юридичних осіб.
  • У "Довженко-Центрі" заявили, що це рішення означає ліквідацію національного кіноархіву. А у Держкіно стверджують, що зараз центр є неефективним, а реорганізація дозволить, у тому числі відродити українську анімацію. Мінкульт зазначає, що не знали про це рішення.
  • 23 серпня до Кабінету міністрів звернулись представники коаліції Реанімаційного пакета реформ (РПР) із закликом скасувати наказ.
  • 26 серпня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно ухвалив рішення про звернення до Кабінету Міністрів України та Держкіно щодо скасування наказу про реорганізацію.
  • 14 вересня петиція про скасування реорганізації "Довженко-Центру" набрала понад 25 тисяч підписів. 10 жовтня Кабмін надав відповідь – правонаступником "Довженко-Центру" стане "Українська анімаційна студія".
  • 17 жовтня Фонд державного майна розпочав процес приватизації двох корпусів "Довженко-Центру".
  • 28 жовтня "Довженко-Центр" повідомив, що вони подали в суд на Держкіно з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ про "реорганізацію"
  • 2 листопада Держкіно опублікувало наказ про усунення Олени Гончарук від виконання обовʼязків, призначивши нового виконуючого обов’язки генерального директора. Нею стала Юлія Каждан, яка за інформацією з відкритих джерел є керівницею та засновницею двох юридичних фірм, а також засновницею та керівницею Кінологічного Центру.
"Є інституція, яку страшенно поважаю. Є і може не бути": як у соцмережах реагують на реорганізацію "Довженко-Центру"

Більше про ситуацію навколо реорганізації "Довженко-Центру" дивіться в відеоблозі журналістки Суспільне Культура Олесі Котубей.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок