Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання

Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання

Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання
. Фото: Агенція розвитку Миколаєва/Facebook

У рамках проєкту SOSДіти родини з Галицинівської та Баштанської громад отримали 470 планшетів та 500 шкільних наборів. Планшети та шкільне приладдя діти зможуть використовувати для дистанційного навчання.

Про це повідомили в "Агенції розвитку Миколаєва".

До канцелярського набору увійшли: шкільні зошити, упаковка офісного паперу, олівці, ручки, фломастери, акварельні та гуашеві фарби, блокноти, палітра з альбомом для малювання, пластилін, набори кольорового картону й паперу, ножиці, лінійки, гумка, клей тощо.

Планшети та шкільні набори роздадуть дітям, які найбільше цього потребують.

"Ці гаджети та шкільні набори стануть в пригоді малечі під час дистанційного навчання. Там є все необхідне, від зошитів і ручок з олівцями до наборів для малювання. Це все допоможе дітям зручніше робити уроки. Та одночасно відволікатись вій війни і боротись з тривогою", — говорить менеджерка проєкту Анна Ганжул.

Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання
Канцелярський набір. Фото: Агенція розвитку Миколаєва

Такі освітні набори 26 січня отримали в Галицинівській громаді. Їх розподілять між учнями п'яти навчальних закладів громади. Видадуть планшети тим, хто має нагальну потребу чи є соціально вразливими категоріями.

"Відсьогодні (27 січня — ред.) вони будуть роздаватися родинам, в яких є військовослужбовці, які зараз нас захищають, багатодітні родини. Ми вже 20 планшетів багатодітним родинам видавали раніше. Видаватимемо дітям з особливими освітніми потребами і дітям, які з початку війни до серпня включно проживали на території громади", — розповіла начальниця відділу освіти Олена Кравець.

Галицинівська громада отримала 126 планшетів і 126 канцелярських наборів. З початку повномасштабного вторгнення громада була прифронтовою. Тоді у населених пунктах лишилося близько ста дітей. Станом на 27 січня їх у громаді понад 450. Два навчальні заклади тут зруйновані повністю.

Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання
Діти, які отримали планшети. Фото: Агенція розвитку Миколаєва

"І школи, і дитячий садочок проводять заняття дистанційно. Тобто так чи інакше вони все одно навчаються. І для того, щоб покращити ефективність їхнього навчання, наприклад, в нас є родини у яких п'ять дітей. І якщо в них один телефон на всіх, зрозуміло, що всі діти одночасно не можуть навчатися за цим телефоном. Тому ми роздаємо планшети, ефективність дистанційного навчання від цього покращилася", — говорить заступниці сільського голови Галицинівської ОТГ Юлія Болгак.

Планшети не треба буде повертати після відновлення очного навчання. Вони лишаються у користуванні родинам.

Проєкт #SOSДІТИ впроваджується МБО БФ СОС Дитячі Містечка України та Консорціумом партнерських організацій.

Читайте також

Миколаївці вшанували пам'ять жертв Голокосту

Крилаті ракети та обстріли двох громад. Як минула доба на Миколаївщині

У Миколаєві планують відновити роботу дитсадків

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок