Олександра Меркушина виграла "бронзу" в індивідуальній гонці на ЄЮОФ-2023. Це її друга медаль на турнірі

Олександра Меркушина виграла "бронзу" в індивідуальній гонці на ЄЮОФ-2023. Це її друга медаль на турнірі

Олександра Меркушина виграла "бронзу" в індивідуальній гонці на ЄЮОФ-2023. Це її друга медаль на турнірі
. Andreas Meinicke

Третя нагорода збірної України на турнірі в усіх дисциплінах.

На Європейському юнацькому олімпійському фестивалі-2023 добігли кінця змагання другого змагального дня біатлонного турніру. В італійському регіоні Фріулі-Венеція-Джулія розіграли медалі чоловічої й жіночої індивідуальних гонок.

Єдиною медаллю найвищого ґатунку для України на ЄЮОФ-2023 залишається "золото" Олександри Меркушиної, здобуте саме в біатлоні. У перший день змагань з цього виду спорту 18-річна українка посіла перше місце в 6-кілометровому спринті.

Читайте також: Олександра Меркушина виграла спринт на ЄЮОФ-2023. Це перше "золото" України на турнірі

Загалом на індивідуальні гонки від України виходили шість спортсменів: три - у чоловічому старті й стільки ж біатлоністок - у жіночому.

У чоловічій "індивідуалці" найкращим результатом "синьо-жовтих" збірників стало 46-те місце Миколи Грущака. Іван Стеблина та Андрій Лисенко розташувалися за межами топ-50 - на 54-й та 65-й позиціях відповідно.

Як минула жіноча індивідуальна гонка

Найкращий результат українок на турнірі вдруге поспіль продемонструвала Олександра Меркушина. Вона вийшла на дистанцію третьою та вже на першій "лежці" припустилася двох помилок, опинившись на межі топ-30 після першого вогневого рубежу.

Надалі Олександра покращувала свою позицію в гонці: після другої стрільби була 14-ю, після третьої - вже десятою. Закривши усі мішені на останній "стійці", Меркушина пробилася до проміжного топ-3.

На фініші ж українка стала третьою, вигравши свою другу медаль поточного турніру. Також її показник за часом на дистанції став третім найкращим серед усіх учасниць "індивідуалки".

У межах топ-20 також фінішувала Тетяна Тарасюк. На вогневих рубежах українка не закрила лише одну мішень. Валерія Шейгас припустилася п'яти помилок та стала 37-ю.

ЄЮОФ-2023. Біатлон. Індивідуальна гонка - жінки

  1. Юлія Таннгаймер (Німеччина, 1+1+0+1) 34:02.3
  2. Вольдія Жальмас Полін (Франція, 1+0+0+0) +9.8
  3. Олександра Меркушина (Україна, 2+1+0+0) +1:08.9

...

  • 18. Тетяна Тарасюк (Україна, 0+0+1+0) +3:57.4
  • 37. Валерія Шейгас (Україна, 2+2+0+1) +6:56.6

Що відомо

  • Біатлонний турнір Європейського юнацького олімпійського фестивалю закінчиться у суботу, 28 січня, змішаною естафетою. Початок - об 11:00 за київським часом.
  • Загалом медальний доробок України збільшився до трьох нагород. Ще одну "бронзу" збірній принесла фристайлістка Наталія Казюк.
  • ЄЮОФ-2023 триватиме в Італії до 28 січня. Усього на турнірі розігруються медалі з 12 зимових видів спорту.
На початок