Енергетична війна: Миколаївщина отримала 80 тонн обладнання для відновлення електропостачання в області

Енергетична війна: Миколаївщина отримала 80 тонн обладнання для відновлення електропостачання в області

Енергетична війна: Миколаївщина отримала 80 тонн обладнання для відновлення електропостачання в області
. Фото: Міністерство енергетики України/Facebook

Енергетики Миколаївщини отримали понад 80 тонн різного обладнання від міжнародних партнерів. Його застосовуватимуть для відновлення електропостачання в області.

Про це кореспондентам Суспільного розповів виконувач обов'язків генерального директора "Миколаївобленерго" Вадим Данилків.

"Це частина великої допомоги. У всіх на слуху, коли нам допомагають зброєю — енергетики всього світу так само об’єднані в боротьбі проти російської агресії, у війні енергетичній", — сказав Вадим Данилків.

Нове енергетичне обладнання для Миколаївщини
Oбладнання для Миколаївщини, січень 2023. Фото: Міністерство енергетики України/Facebook

Серед країн-донорів, які передали допомогу енергетикам — Литва, Німеччина, Швеція, Франція та Азербайджан. До 30 січня область отримає ще понад 70 тонн устаткування.

"Воно зараз (25 січня — ред.) перебуває на складах. В нас просто не вистачає робочої сили та техніки для одночасної роботи на всіх напрямках. Нам допомагають колеги з шести обленерго відновлювати електропостачання Снігурівки. Першочергово — відновити електропостачання в тих селах, в яких його немає дев'ять місяців", — говорить Вадим Данилків.

Вантаж включає різні види обладнання, серед якого силові трансформатори, електростанції резервного живлення, опори, електричний кабель.

Нове енергетичне обладнання для Миколаївщини
Трансформатори, січень 2023. Фото: Міністерство енергетики України/Facebook

"Найбільшу вагу займають трансформатори. Під час бойових дій їх розбили величезну кількість. Всього від початку вторгнення до нас заїхало, як гуманітарна допомога 80 трансформаторів — ця допомога тільки нарощується", — говорить Вадим Данилків.

Клас напруг, який застосовується на пострадянському просторі, зокрема в Україні, відрізняється від класу напруг, який є в Європі, пояснює Вадим Данилків

"Багато країн не можуть допомогти нам з обладнанням, оскільки класи напруг не відповідають. В цьому конкретному випадку нам прийшли трансформатори, які ми зможемо встановити на один клас напруги, і дуже швидко змінити їх на інші класи", — говорить Вадим Данилків.

Станом на 25 січня працівники "Миколаївобленерго" проводять тимчасові відновлення мереж, в подальших планах — масштабна реконструкція, аби перейти на європейські стандарти.

Читайте також

У Миколаєві деякі будинки мікрорайону Ліски другу добу без води. У водоканалі пояснили причину

Бетонні укриття: від чого здатні захистити та наскільки актуальні в Миколаєві

Війська РФ зранку обстріляли акваторію Очаківської громади на Миколаївщині

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок