ЗСУ не виходитимуть із Бахмута — Генштаб

ЗСУ не виходитимуть із Бахмута — Генштаб

ЗСУ не виходитимуть із Бахмута — Генштаб
. Фото: Східне оперативно-територіальне об'єднання Нацгвардії України

Ситуація в Бахмуті контрольована, Сили оборони не збираються виходити із міста.

Про це заявив в ефірі єдиного телемарафону речник Генерального штабу Андрій Ковальов, відповідаючи — чи стоїть питання про вихід ЗСУ з міста зараз.

"Так питання не стоїть. Це дивно, вийти з Бахмута, адже у Бахмуті контрольована ситуація, вдається давати відсіч російським окупантам", — сказав представник Генштабу.

Він додав, що Бахмут, як і Соледар, який розташований поруч, окупанти зрівняли із землею. Але незважаючи на те, що сьогодні в командуванні повідомили про вихід ЗСУ з Соледара, оборона Бахмута триває.

"Поки там є підвали, поки там є можливості нашим військовим оборонятися і тримати цю територію, ми будемо триматися", — наголосив Ковальов.

Що відомо про Бахмутський напрямок та відхід українських сил із Соледара

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий 25 січня офіційно повідомив: Сили оборони відійшли від Соледара для збереження життів особового складу. Вони виконали основне завдання — вирівняли лінію фронту та не дозволивши російським військам вийти в тил, а також виснажили росармію на цій ділянці.

Українське військове командування декілька разів спростовувало інформацію про те, що Соледар під контролем росіян.

Російські війська від початку 2023 року посили атаки на Соледар, намагаючись, захопити місто, вони ставлять за мету більш швидке захоплення Бахмута, адже поблизу містечка проходять важливі траси, якими Силам оборони поставляють озброєння та боєприпасів з тилу до Бахмута.

Читайте також

Бій, позначений сіллю. Що відомо про битву за Соледар

"Чотири місяці ПВК "Вагнер" атакує Бахмут. Ситуація: зроби, або помри за Пригожина" — Том Купер

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок