Що треба для компенсації вартості генераторів у Миколаєві. Виконком погодив порядок

Що треба для компенсації вартості генераторів у Миколаєві. Виконком погодив порядок

Що треба для компенсації вартості генераторів у Миколаєві. Виконком погодив порядок
. Ілюстративне фото: УНІАН

Виконком Миколаївської міської ради 25 січня погодив порядок часткової компенсації вартості генераторів для багатоквартирних будинків.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Щоб отримати компенсацію, власник генератора має подати пакет доекментів до комунальної установи "Центр енергоефективності Миколаєва":

  • заяву на часткову компенсацію вартості генератора;
  • копії платіжних документів, які підтверджують факт придбання генератора;
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик елекрогенератора, його серійного номера та інших заводських маркувань;
  • копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб — підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу);
  • документ, який підтверджує взяття придбаного генератора на баланс юридичної особи (власника).

Щоб отримати часткову компенсацію, придбаний генератор має відповідати вимогам. Зокрема він має бути придбаним після 1 червня 2022 року, а потужність генератора має складати від трьох кіловат включно.

Що відомо

  • Мешканці багатоквартирних будинків можуть скористатися програмою компенсації вартості генераторів. Її затвердили на сесії міськради 22 грудня 2022 року. Алгоритм подачі та перелік документів на компенсацію до 50 відсотків вартості генераторів для ОСББ розглянули на засіданні міськвиконкому.
  • Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради розробив програму компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для потреб об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). З міського бюджету планують покрити 50 відсотків вартості генератора.
  • У Миколаєві зареєстровано 800 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Усі ОСББ, що стикнулися з питанням придбання генераторів, підтримують програму міськради, — розповів голова Асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Миколаєва Михайло Антоненко.

Читайте також

Бетонні укриття: від чого здатні захистити та наскільки актуальні в Миколаєві

Війська РФ зранку обстріляли акваторію Очаківської громади на Миколаївщині

Протидесантну міну прибило до узбережжя Миколаївщини

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок