Українські паралімпійці завоювали три медалі на старті чемпіонату світу-2023 з лижних перегонів: результати

Українські паралімпійці завоювали три медалі на старті чемпіонату світу-2023 з лижних перегонів: результати

Українські паралімпійці завоювали три медалі на старті чемпіонату світу-2023 з лижних перегонів: результати
. National Sports Committee for the Disabled of Ukraine

На рахунку України – вже шість медалей світової першості у Швеції.

На чемпіонаті світу-2023 з парабіатлону та лижних перегонів, що триває у шведському Естерсунді, розіграли перші медалі в лижних перегонах. Спортсмени змагалися в індивідуальних гонках класичним стилем на 18 км. Лижники брали участь у трьох категоріях: змаганнях сидячи, стоячи та серед спортсменів із порушенням зору.

До цього Україна вже завоювала на чемпіонаті три медалі в біатлоні: "золото" завоював Олександр Казік, а по "бронзі" принесли Сергій Романюк та Богдана Конашук.

Читайте також: Україна здобула три медалі у перший день чемпіонату світу з парабіатлону: результати

На старті лижних змагань українська збірна виборола ще три медалі. Бронзову нагороду в класі сидячи, зокрема, здобув чемпіон світу 2021 року Павло Баль. Спортсмен фінішував із часом 54:23.2, на чотири хвилини відставши від чемпіона, італійця Джузеппе Ромеле. Друге місце посів канадець Коллін Кемерон.

"Бронзу" також завоював дворазовий чемпіон Паралімпіади Григорій Вовчинський. Лижник посів третє місце в класі стоячи з часом 52:59.2 і понад чотири хвилини відставання від переможця, поляка Вітольда Скупеня. "Срібло" виборов японець Таїкі Кавайоке.

Третю "бронзу" дня здобула найуспішніша представниця України на Паралімпійських іграх-2022 і п'ятиразова паралімпійська чемпіонка Оксана Шишкова. Разом із гайдом Андрієм Марченком українка фінішувала третьою в змаганнях спортсменів із порушенням зору. Шишкова подолала дистанцію за 1:16:08.7 години, відставши від чемпіонки, німкені Лінн Кацмаєр, на 11 хвилин. На другій позиції зупинилася ще одна німкеня Леоні Марія Вальтер.

Індивідуальні гонки (класика, 18 км). Результати українців (топ-6)

Чоловіки
  • Сидячи: Павло Баль – "бронза"
  • Стоячи: Григорій Вовчинський – "бронза"
  • З порушенням зору: Ігор Кравчук – шосте місце
Жінки
  • З порушенням зору: Оксана Шишкова – "бронза"

Медалі України на ЧС-2023 з парабіатлону та лижних перегонів

Біатлон
  • "Золото": Олександр Казік (спринт, із порушенням зору)
  • "Бронза": Сергій Романюк (спринт, стоячи), Богдана Конашук (спринт, стоячи)
Лижні перегони
  • "Бронза": Павло Баль (18 км, сидячи), Григорій Вовчинський (18 км, стоячи), Оксана Шишкова (18 км, із порушенням зору)
Читайте також: Україна здобула перші медалі у сезоні Кубка світу з лижної акробатики, Дмитро Котовський виграв першу нагороду в кар'єрі
На початок