Півмільйона гривень на антидронову рушницю збирають для військових на Херсонському напрямку

Півмільйона гривень на антидронову рушницю збирають для військових на Херсонському напрямку

Ексклюзивно
Півмільйона гривень на антидронову рушницю збирають для військових на Херсонському напрямку
. Херсон. Бійці з 193 -го батальйону стоять під бігбордом з написом Каховка Фото: Катерина Українець/Facebook

Майже півмільйона гривень на антидронову рушницю почала збирати каховчанка Катерина Українець. Зброя необхідна для 193-го батальйону ТРО, де служить її батько та земляки з Каховки. Як просувається збір та чому вирішила його відкрити Катерина розповіла кореспондентам Суспільного.

Каховчанка Катерина Українець з тимчасово окупованого міста виїхали навесні, зараз на Вінниччині. В родині дівчини військовий не лише батько. Її чоловік Герой України Владислав Українець. Служив командиром взводу механізованої роти у 10 батальйоні 59 окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка. У перший день повномасштабного наступу РФ він загинув під час боїв на Антонівському мосту у Херсоні. Батько Катерини теж військовий. Зараз служить у 193-му батальйоні ТРО. Більшість хлопців там з Каховки та району, розповідає Катерина:

"Ми спілкувались з татом він казав, що їм дуже потрібна антидронова рушниця. Адже російські дрони атакують позиції, коректують артилерію, дуже їм заважають. Я запропонувала зробити такий збір. Тато мене підтримав. Тепер вони з хлопцями дуже чекають та сподіваються, що збір ми завершимо якомога швидше", розповідає дівчина.

Збір Катерина оголосила вперше в житті. Щонайперше, зв’язалась з компанією представником і отримала комерційну пропозицію на "ANTIDRON KVSG-6" 80 W до 3000м. Принципово, каже дівчина, що виробник рушниць український.

"Вони мені надіслали комерційну пропозицію і суму назвали 12 тисяч доларів за готівковим курсом. На день оголошення збору це майже півмільйона гривень. За готівковим курсом це було 488 тисяч 400 грн", говорить Катерина.

Збір відкрила того ж дня через власні сторінки у соцмережах. За тиждень, говорить, вдалось назбирати десь 35 % від необхідної суми. Її вдалось зібрати завдяки друзям з Молодіжного руху Каховки.

"Зараз закінчився конкурс. Його ініціювали і провели друзі з мого міста, з молодіжного руху Каховки. Це був розіграш на підтримку нашого збору. Завдяки йому вдалось зібрати на сьогодні найбільшу разову суму 13 тисяч гривень. Також у зборі мені допомагають волонтери", розповідає Катерина Українець.

Катерина мріє, що збір вдасться закрити якомога швидше. Для цього робитиме все від неї залежне. Адже антидронову рушницю, каже, дуже чекає її батько з побратимами зі 193-го батальйону ТРО. Зараз вони виконують бойові завдання на Херсонському напрямку.

Що відомо

  • Медичні заклади на тимчасово окупованій території Херсонщини, які російські військові використовують як шпиталі, переповнені пораненими.

Читайте також

Спочатку в окупації, тепер під обстрілами. Як живуть люди в Комишанах на Херсонщині

"Страшно не було". Історія жінки, яка запустила заправку на Антонівському мосту, де йшли бої за Херсон

332 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок