До переліку переможців виставки Illustrators Exhibition у Болоньї потрапила українська ілюстраторка

До переліку переможців виставки Illustrators Exhibition у Болоньї потрапила українська ілюстраторка

До переліку переможців виставки Illustrators Exhibition у Болоньї потрапила українська ілюстраторка
. yuliiatveritina/Instagram

До участі у 57-мій Illustrators Exhibition на Болонському книжковому ярмарку журі відібрало 80 авторів, однією з яких стала українська ілюстраторка Юлія Тверітіна. Про це стало відомо 17 січня з публікації на сайті ярмарку.

Усього на 57-у виставку ілюстраторів свої роботи надіслали 4 345 учасників з усього світу (загалом із 91 країни). Але на виставці представлять усього 79 добірок робіт від 80 ілюстраторів з 28 країн та регіонів.

Серед переможців — Юлія Тверітіна, українська ілюстраторка, членкиня клубу ілюстраторів Pictoric. Вона також володарка нагороди The Best Book Design Award 2018 за книгу "Сила дівчат".

У коментарі для видання "Читомо" ілюстраторка зазначила: "Це взагалі, здається, я перший раз кудись подаюсь, на щось ілюстраторське. А картинки саме зі щоденника — бо цей темний рік я ними прожила, якось навіть не було інших варіантів. Якщо чесно, не очікувала, що потраплю до списку".

Під час повномасштабного вторгнення Юлія Тверітіна почала вести щоденник війни. Подані на конкурс роботи присвячені подіям в Україні.

Роботи фіналістів демонструватимуть на виставках в усьому світі протягом двох років після ярмарку, а також вони вийдуть у каталозі The 2023 Illustrators Annual.

Скандальна премія, Або "Країна, яка вбиває наших дітей, не має права бути там, де говорять про дитячу літературу"

Однак, крім українки, до списку потрапили і представниці Росії – Ксенія Аврамова (Ksenia Avramova) та Поліна Плавінська (Polya Plavinskaya). Ще одна російська ілюстраторка обрана до участі від Великої Британії.

У відповідь на хвилю обурення у соціальних мережах організатори зазначили, що ярмарок прагне до створення культурних мостів між країнами, переслідуючи єдину мету "розвитку дитячої ілюстрації та літератури, а також надання простору для діалогу та обміну досвідом".

Болонська виставка ілюстраторів проходить щороку, починаючи з 1967-го. Мета цього конкурсу — демонстрація останніх трендів ілюстрації через нові імена художників. Виставка організовується в рамках Ярмарку дитячої книжки у Болоньї (Італія), який є провідним ярмарком дитячих книжок у світі.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок