У перші години роботи харківське метро перевезло вдвічі менше пасажирів, ніж зазвичай

У перші години роботи харківське метро перевезло вдвічі менше пасажирів, ніж зазвичай

У перші години роботи харківське метро перевезло вдвічі менше пасажирів, ніж зазвичай
.

40 тисяч пасажирів скористалися метрополітеном у перші три з половиною години роботи після двох місяців карантину. Це вдвічі менша завантаженість у порівнянні з аналогічним днем минулого року.

Про це на брифінгу 25 травня розповів директор КП "Харківський метрополітен" В'ячеслав Стаматін.

"Такої скупченості, як була, немає... Людей удвічі менше, ніж до карантину. Тому немає такої завантаженості, щоб прямо зараз давати додаткові поїзди", — сказав він, зауваживши, що така можливість є.

За словами Стаматіна, додаткової розмітки для дотримання дистанції, як це зробили у столичному метрополітені, в харківському метро наносити не будуть. Натомість на платформах і у поїздах кожні 15 хвилин лунатиме повідомлення про дотримання дистанції та необхідність користуватися масками.

Без засобів захисту до метро не пустять, нагадує заступник мера з питань інфраструктури Євгеній Водовозов:

"Ми звертаємося до людей, щоб вони використовували маски. Це єдине, що ми можемо робити. За необхідності, якщо хтось зі співробітників метрополітену бачить, йому здається, чи людина сама звертається — у нас є термометри, щоб перевірити температуру — це максимум, який ми можемо зробити. Якщо хтось дуже хоче обробити руки — у нас ці можливості є".

Додаткових масок, щоб роздати людям, у метрополітені немає, говорить Водовозов.

Стежити за дотриманням маскового режиму будуть працівники метро та поліція:

"Просто будемо просити людей. Звісно, ніхто не буде битися, викручувати руки. Ми зверталися і звертаємося: дотримання маскового режиму — це перш за все безпека й оточуючих, і самого себе".

Поліцейський Артем Дохненко за перші години роботи зробив зауваження шістьом людям.

"Людина заходить, якщо без маски, роблю зауваження. Не реагує — на вихід, згідно з інструкціями. Пускати до метрополітену без масок заборонено... Є люди, що йдуть (без маски — ред.) — робимо зауваження, всі адекватно реагують... 90% адекватно реагують та розуміють", — розповів Дохненко.

Вагони дезінфікуватимуть чотири рази на добу: перед і після випуску та двічі на день на кінцевих станціях.

"Препарати закуплені, компанія, як обслуговує метрополітен — готова", — сказав Водовозов.

Що відомо

  • Харківський метрополітен закрили для пасажирів через карантин 17 березня.
  • Підземка відновила роботу через два місяці — 25 травня.
  • У квітні повідомлялося про затримку виплати зарплати у харківському метро.
  • На початку травня у підземці відповіли на запит Суспільного — повідомили, що намагаються залучити додаткові кошти для виплати зарплати працівникам.
  • На брифінгу 25 травня стало відомо, що КП "Харківський метрополітен" бере кредит на суму 50 млн грн, щоб покрити борг із зарплати, який утворився під час карантину. За cловами гендиректора КП В'ячеслава Стаматіна, прямі збитки підприємства за час карантину складають близько 180 млн грн.
  • Тариф на проїзд в метро обіцяють не підвищувати.
На початок