Кому потрібно поновлювати дані для соціальних виплат. Пояснюють у департаменті Рівнеради

Кому потрібно поновлювати дані для соціальних виплат. Пояснюють у департаменті Рівнеради

Кому потрібно поновлювати дані для соціальних виплат. Пояснюють у департаменті Рівнеради
. Фото: Суспільне Рівне

З 1 січня 2023 року деякі категорії громадян, які отримують соціальні виплати, повинні актуалізувати свої дані. Директор департаменту соціальної політики Рівнеради Сергій Черній пояснив, кому та які саме документи потрібно подати у органи соцзахисту.

Свої дані потрібно актуалізувати малозабезпеченим та одиноким матерям, які виховують дитину. Всім іншим категоріям на час воєнного стану виплати продовжуватимуть автоматично, пояснив Сергій Черній:

"Це, зокрема, на дітей над якими встановили опіку чи піклування, дітей, хворих на тяжкі захворювання. Діти, батьки яких ухиляються від аліментів, людям з інвалідністю з дитинства. Тих, хто доглядає за особами 1-2 групи внаслідок психічного розладу. Особам з інвалідністю, які не мають права на пенсію. Їм буде продовжено автоматично, тобто не треба подавати документи".

Подати пакет документів потрібно до кінця січня, інакше виплати допомоги призупинять, попереджають у департаменті соцполітики.

"Для поновлення документів з першого січня одиноким мамам та отримувачам допомоги малозабезпеченої сім'ї необхідно подати пакет документів для продовження виплати цих допомог. Для цього необхідно подати заяву та декларацію — основні два документи", — каже начальниця відділу з прийому державних допомог Наталя Нидзелик.

Не всім людям потрібно приносити документи для продовження виплат.

"Обов'язково необхідно звернути увагу тих утримувачів допомог малозабезпеченим сім'ям та одиноким мамам, які поновлювали виплату та здали документи, наприклад, у жовтні-листопаді минулого року. Цим заявникам допомога призначена з жовтня по квітень 2023 року, тобто їм звертатися у січні та лютому не потрібно", — додає Наталя Нидзелик

Всього у Рівному є понад 2 500 людей, яким потрібно подати документи на продовження виплат.

Читайте також

  • Вакцина є: як батькам на Рівненщині зробити дітям від п'яти років щеплення проти COVID-19
  • На Рівненщині поліція фіксує нові шахрайські схеми з банківськими картками. Жертвами стали кілька людей
  • У Рівному бракує водіїв автобусів і влада оголосила про набір охочих. Чому так сталось
  • Особливості спілкування з військовими: у Рівному влаштують зустріч психолога з рідними бійців

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок