Клопотання про запобіжний захід Мамаю вдруге повернули до того ж суду Полтави

Клопотання про запобіжний захід Мамаю вдруге повернули до того ж суду Полтави

Клопотання про запобіжний захід Мамаю вдруге повернули до того ж суду Полтави
. Суспільне Полтава

Клопотання про обрання запобіжного заходу для голови Полтавської міської ради Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ, мають розглядати у Полтаві. Таке рішення 11 січня ухвалили в Полтавському апеляційному суді.

Клопотання про призначення запобіжного заходу голові Полтавської міської ради Олександру Мамаю мають розглядати в Октябрському районному суді Полтави. Подання голови установи про передачу матеріалів до іншого закладу не задовольнив суддя Полтавського апеляційного суду Сергій Гальонкін.

Клопотання про відсторонення від посади голови Полтавської міської ради Олександра Мамая також повернули на розгляд до Октябрського райсуду міста.

Клопотання про запобіжний захід Мамаю вдруге повернули до того ж суду Полтави
Засідання суду. фото: Суспільне Полтава

Раніше в Октябрському райсуді Полтави п’ятеро з семи слідчих суддів оголосили відводи у справі щодо голови громади, якого підозрюють в розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ. Також один суддя перебуває на лікарняному, а ще один – у відпустці. Про це Суспільному повідомляла прессекретарка суду Олена Загорулько.

Що відомо

  • Голові Полтавської громади 29 грудня правоохоронці вручили підозру. Як повідомив на пресконференції керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній, Мамая підозрюють за частиною другою статті 114-2 "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану". Санкція статті — від п'яти до восьми років позбавлення волі.
  • 15 грудня під час брифінгу Олександр Мамай повідомив про розташування нової військової частини у Полтаві, її склад та частково про місце їхньої дислокації.
  • Самовідводи в Октябрському райсуді щодо цієї справи оголошують вдруге. Однак, апеляційний суд 6 січня вже повертав матеріали на розгляд у цю установу.
  • Олександра Мамая головою громади обрали 2020-го року. Його кандидатуру на посаду міського голови висунула партія "За майбутнє". До цього двічі він був міським головою Полтави – 2010-го та 2015-го балотувався від "Совісті України".
  • 4 грудня 2021-го в ефірі телеканалу "НАШ" Олександр Мамай сказав: "Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це Сполучені штати Америки і Росія. Дуже прикро, що іде брат на брата".
На початок