Олександр Мамай очолить Полтавську ОТГ – міська ТВК

Олександр Мамай очолить Полтавську ОТГ – міська ТВК

Олександр Мамай очолить Полтавську ОТГ – міська ТВК
. Суспільне Полтава

Під час повторного голосування за голову Полтавської ОТГ найбільше людей проголосували за Олександра Мамая. Його підтримали 31429 виборців. Про це повідомили на засіданні міської територіальної виборчої комісії.

Олександр Мамай набрав 51,48 % голосів виборців. За іншого кандидата Сергія Іващенка проголосували 46,24 % виборців. Про це повідомила голова міської територіальної виборчої комісії Алла Назаренко.

Олександр Мамай уже двічі був міським головою Полтави від партії "Совість України" – 2010 та 2015. У вересні 2018 року депутати Полтавської міськради визнали незадовільною його роботу і достроково припинили повноваження. Цьогоріч його кандидатуру на посаду міського голови Полтави висунула партія "За майбутнє". 2019 року Мамай балотувався до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець, обраний не був. Йому 52 роки, родом із Решетилівки.

А Сергій Іващенко на вибори Полтавського міського голови балотувався вперше, висунутий як кандидат від партії "Слуга народу". 2019-го йшов до Верховної Ради від Аграрної партії, проте не був обраний. Йому 56 років, родом із Полтави.

Що відомо:

- Після виборів має утворитися Полтавська громада. До неї, окрім обласного центру, увійде ще 55 навколишніх сіл. Населення майбутньої ОТГ складає майже 313 тисяч людей.

- Повторне голосування за голову Полтавської громади відбулося 22 листопада. Цього дня проголосувати на дільниці прийшли 25 % виборців.

- Подільська районна у Полтаві ТВК не здала документи із результатами голосування за голову Полтавської громади 26 листопада до опівночі. Міська ТВК забрала всю виборчу документацію у них ввечері 27 листопада.

- Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Обирали депутатів до рад різних рівнів, а також очільників громад. На Полтавщині активність виборців склала 37,7%.

На початок