У Донецьку військкомати збирають дані про юнаків, аби поставити їх на військовий облік

У Донецьку військкомати збирають дані про юнаків, аби поставити їх на військовий облік

У Донецьку військкомати збирають дані про юнаків, аби поставити їх на військовий облік
. Донецьк, 22 лютого 2022 року. Фото: Anadolu Agency/Getty Images

З 1 січня в окупованому з 2014 року Донецьку співробітники так званих військових комісаріатів почали збирати інформацію про юнаків 2006 року народження.

Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Дані молодих людей збирають, аби поставити їх на військовий облік.

"У звʼязку з високою ефективністю засобів вогневого ураження Сил оборони, у місті Старобільськ Луганської області противник посилив адміністративний та контррозвідувальний режими", — йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, окупанти перевіряють мобільні телефони місцевих жителів, де особливу увагу приділяють людям, у контактах яких є номери абонентів українських операторів зв’язку.

Що відомо про ситуацію на окупованій Донеччині та Луганщині

  • На Луганщині окупанти заблокували село Половинкине та проводять там "фільтраційні заходи". Вони вже примусово вивезли до Луганська 30 місцевих жителів.
  • В окупованому Сватовому Луганської області російські військові відслідковують контакти місцевих жителів із мешканцями територій, підконтрольних Україні. Про це розповідають сватівчани, які виїхали з населеного пункту і продовжують підтримувати зв'язок із родичами.
  • Новорічні вибухи на складах боєприпасів окупаційних військ ускладнили росіянам логістику, в результаті темп артилерійського вогню знизився.
  • Сили оборони України показали, як знищили склад з боєприпасами окупантів під Сватовим.
  • В окупованій Горлівці російська окупаційна адміністрація скоротила термін видачі російських паспортів від 30 діб до десяти.
  • На окупованому Донбасі посилюється тиск на громадян України, які не отримали паспорт РФ.
  • Окупаційна влада так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старше 14 років, які не мають паспорта громадянина України, Російської Федерації, закордонних паспортів цих країн чи "паспорта ДНР".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок