У Мінінфраструктури назвали дати відновлення роботи всіх видів транспорту і сполучень

У Мінінфраструктури назвали дати відновлення роботи всіх видів транспорту і сполучень

У Мінінфраструктури назвали дати відновлення роботи всіх видів транспорту і сполучень
. Уніан

Кабінет міністрів дозволив роботу міського, приміського, внутрішньообласного та міжнародного сполучення з 22 травня. У Міністерстві інфраструктури дали детальне роз'яснення щодо відновлення роботи усіх видів транспорту.

"Регіони, де за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків COVID-19, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту", — повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

Таким чином, з 22 травня відновлюються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні.

З 22 травня — робота метрополітену в Харкові, Дніпрі та Києві.

З 1 червня — залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні, а також міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення здійснюється в регіон, де ще немає послаблення карантину, заповненість місць має складати не більше ніж 50% за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

З 15 червня запрацює прийняття та відправлення літаків, що виконують регулярні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Криклій зазначив, що обов'язковими залишаються масочний режим, температурний скринінг працівників і постійна дезінфекція транспорту.

"Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, щойно епідеміологічна ситуація це дозволить зробити", — додав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 травня.

За його словами, регулярні авіарейси почнуть відновлювати після 15 червня, оскільки багато країн ще не відкрили свої аеропорти.

Водночас Міністерство інфраструктури проведе роботу з перевізниками щодо умов поновлення діяльності за умови стабільної ситуації в усіх областях.

На засіданні Кабмін також вирішив відновити роботу метрополітену з 25 травня.

Тим часом у Київському метрополітені наносять спеціальні розмітки біля кас, турнікетів і на платформах задля дотримання дистанції між пасажирами, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нині до переходу на другий етап послаблення карантину не готові 8 регіонів країни.

Читайте також: "У МОЗ назвали регіони, які ще не готові до запуску громадського транспорту"

Що відомо

  • Станом на ранок 20 травня в Україні офіційно зареєстрували 19 230 випадків коронавірусної інфекції COVID-19, з них 354 — за останню добу.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що наступний етап послаблення карантинних обмежень планується з 22 травня.
  • Також Зеленський заявив, що Україна зможе вийти з усіх етапів карантину через місяць, якщо не буде другої хвилі епідемії.
  • 25 березня уряд ввів надзвичайну ситуацію та карантин в Україні. Нині його продовжено до 22 травня з послабленнями.
  • У столиці після 22 травня планують у кілька етапів відновити роботу всього громадського транспорту в рамках послаблення карантину.
  • Після відновлення роботи київського метрополітену пасажири зможуть використовувати зелені жетони лише протягом місяця, після — розрахуватися за проїзд можна буде тільки зеленою карткою.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні розвивається за сценарієм Польщі, що набагато краще, ніж в інших країнах, зокрема в Іспанії та Італії.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
На початок