Благодійний фонд з Херсонщини об’єднався з громадською організацією Польщі, щоб підтримати ЗСУ

Благодійний фонд з Херсонщини об’єднався з громадською організацією Польщі, щоб підтримати ЗСУ

Благодійний фонд з Херсонщини об’єднався з громадською організацією Польщі, щоб підтримати ЗСУ
. Листівки та пряники для військових ЗСУ, які виготовили українські діти в Польщі. Фото: скрін з відео Севіль Абієва/Facebook

Благодійний фонд, який організували жителі тимчасово окупованої Нової Каховки та громадська організація з Польщі об’єдналися, щоб підтримати ЗСУ. Разом збирають подарунки та гроші на ліки для українських військових.

Волонтери та благодійники з Польщі і Нової Каховки вирішили привітати захисників із прийдешніми святами. Вони збирають гостинці, чай та подарунки.

Новокаховчанка Севіль Абієва з окупації разом з родиною виїхала у березні. Жінка очолює громадську організацію у польському місті Кельце. Разом з іншими переселенцями вони організували акцію, щоб підтримати ЗСУ.

"Ми вирішили розфарбувати пряники і відправити на фронт нашим бійцям. Також діти підготували листи. Загалом у цій акції взяли участь близько 30 дітей. Згодом до нас звернулася польська громадська організація, яка також передала нам листи для воїнів ЗСУ", — каже волонтерка.

Подарунки для українських воїнів передали до благодійного фонду "Місто тисячі джерел", створеного жителями тимчасово окупованої Нової Каховки.

"Також додатково оголосили про збір солодощів, листів, поробок, які зроблять люди. А ще на лікувальні чаї, для українських воїнів і вже на ранок, після його оголошення, вдалося зібрати чотири тисячі гривень", — розповіла голова благодійного фонду "Місто тисячі джерел" Наталія Марченко.

Подарунки з Польщі та зібрані переселенцями смаколики і не тільки, військовим відправлять після 7 січня. На ліки для захисників вже зібрані 15 тисяч гривень.

За словами голови громадської організації Aktywnosc Wspołpraca Rozwoj Севіль Абієвої, люди, які вимушено покинули свої домівки, вірять в перемогу й українських військових. Через цю акцію хотіли сказати, що душею разом зі своєю державою.

Читайте також

"Золоте серце": як херсонка стала волонтеркою й організувала ініціативу "Котики-патріотики"

Змінили уподобання, щоб допомагати ЗСУ і батькам: п'ять історій дітей з Херсонщини

312 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок