"Для мене це неочікуваний результат". Школяр з Кіровоградщини став переможцем Радіодиктанту національної єдності

"Для мене це неочікуваний результат". Школяр з Кіровоградщини став переможцем Радіодиктанту національної єдності

"Для мене це неочікуваний результат". Школяр з Кіровоградщини став переможцем Радіодиктанту національної єдності
. Роман Гладик/колаж Суспільне Кропивницький

Семикласник Роман Гладик з міста Гайворон Кіровоградської області став одним з 20 переможців Радіодиктанту національної єдності. Школяр допустив одну помилку пропустив розділовий знак. Про це Суспільному розповіла вчителька української мови Гайворонського ліцею №1 Людмила Горобець.

Зі слів вчительки, Роман з першого класу навчається на відмінно. Радіодиктант написав вперше. "Цього року у нашому ліцеї радіодиктант писали учні з 5 по 11 класи. Через війну навчання у нас відбувається дистанційно. Відповідно текст діти писали вдома. Роман казав, що Ада Роговцева трішки поспішала, тому він переписав свій диктант з чернетки і ввечері 9 листопада відправив його на перевірку".

Людмила Горобець говорить, Роман Гладик не хотів про свій результат розповідати вчителям, тому що соромився. За свого учня відчуває гордість. "Худенький, невисокого зросту, блакитноокий, спокійний, відповідальний та дисциплінований. Я пишаюсь результатом свого учня, ми у школі його привітали та похвалили".

До написання Радіодиктанту не готувався, результат для нього неочікуваний, розказав Суспільному школяр. "Я взагалі не готувався до диктанту, взяв ручку, папір, сів та написав. Потім все відправив на електронну пошту. Вчителі мене привітали, мені було дуже приємно. Українська мова – один з найулюбленіших предметів у школі. На радіо сказали, що переможці отримають подарунки – диплом та книгу. Я завдячую такому високому результату своїм вчителям".

Зі слів Романа Гладика, писати Радіодиктант відтепер планує щороку.

Що відомо

  • Радіодиктант національної єдності влаштовують щорічно 9 листопада, у День української писемності та мови. Цього року він 22.
  • Загалом на перевірку тексту Радіодиктанту на Українське Радіо надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Серед переможців – 20 учасників.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок