"Допомагати – це нормально". Школяр з Кіровоградщини зібрав 200 тисяч гривень для ЗСУ

"Допомагати – це нормально". Школяр з Кіровоградщини зібрав 200 тисяч гривень для ЗСУ

Марафон
"Допомагати – це нормально". Школяр з Кіровоградщини зібрав 200 тисяч гривень для ЗСУ
. Суспільне Кропивницький

16-річний Данило Дряшкаба із селища Новгородка Кропивницького району Кіровоградської області за три місяці зібрав 200 тисяч гривень для українських військових. В одному з кропивницьких гуманітарних центрів хлопець допомагає пів року, суміщаючи роботу з навчанням і збором грошей на потреби бійців. З його слів, зайнятість дає йому сили й надію на перемогу України. Суспільне дізнавалось, на що зараз збирає гроші Данило і яке має новорічне бажання.

Протягом тижня Суспільне розповідатиме історії людей, вчинки яких надихнули на добрі справи інших. Це друга історія.

11-класник Данило – найстарша дитина в сім’ї. Усього їх семеро. Хлопець поспішає якнайшвидше зробити хатні справи, щоб поїхати у Кропивницький за 30 кілометрів. Там він допомагає в гуманітарному центрі, де влітку, під час шкільних канікул, Суспільне з ним і познайомилось.

Перша історія, яка надихає: "Допомагатиму українським військовим до кінця свого життя", – пенсіонерка з Кропивницького.

Коли почався навчальний рік, Данило не припинив їздити в гуманітарний центр. З його слів, встигає все, головне – правильно розподілити час.

Батьки сина підтримують у його бажанні допомагати військовим, розповів батько Олександр Дряшкаба: "Пишаємось, що допомагає солдатам – збирає на тепловізори, на каски".

Школяр з Новгородки на Кіровоградщині зібрав 200 тисяч гривень для військових
Фотозвіт про куплений тепловізор. Фото Данила Дряшкаби

У гуманітарному центрі хлопець реєструє переселенців, розвантажує гуманітарну допомогу, сортує речі, готує парафін для виготовлення окопних свічок. Крім того, збирає гроші на спорядження для військових. За три місяці зібрав 200 тисяч гривень. Про витрачені гроші звітує перед тими, хто допомагав, сказав Данило: "Збирав на прилад нічного бачення, на тепловізор, на каску і тактичні навушники, які бійцям потрібні на вчора. Відчуття від вдячності військового не передати словами".

"Допомагати – це нормально". Школяр з Кіровоградщини зібрав 200 тисяч гривень для ЗСУ
Данило Дряшкаба готує парафін виготовлення окопних свічок. Суспільне Кропивницький

В гумцентрі хлопець допомагає п’ять днів на тиждень. Свого часу не жалкує, бо, сказав, це для перемоги: "Зараз всі чимось жертвують. Особливо часом, життям, молодістю. Деякі хлопці гинуть у 18-19 років. Я ж нічим особливим не жертвую. Це нормально – допомагати".

Нині Данило збирає гроші на солодощі для дітей-переселенців, щоб привітати їх з Новим роком: "Для мене подарунком буде перемога. Але підійдуть й мертві окупанти і їхні пропагандисти".

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок