Суд виніс вирок жителю Франківщини, який продавав крадену гуманітарну допомогу на ринку

Суд виніс вирок жителю Франківщини, який продавав крадену гуманітарну допомогу на ринку

Суд виніс вирок жителю Франківщини, який продавав крадену гуманітарну допомогу на ринку
. Фото: Pixabay

Івано-Франківський міський суд визнав винним жителя Франківщини, який обманом отримав продукти начебто для ЗСУ від однієї з релігійних громад і продавав викрадену з Франківського драмтеатру гуманітарну допомогу для переселенців. Про це йдеться у вироку суду, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд з'ясував, що наприкінці квітня 2022 року чоловік, уродженець села Куничі, познайомився з настоятелем римо-католицької парафії Ісуса Христа Царя Всесвіту у Франківську і дізнався, що церква займається благодійністю. Згодом він обманом отримав від громади продуктів на 8 тис. 730 грн нібито для ЗСУ.

Крім того, чоловік, працюючи охоронцем гуманітарного хабу у Франківському драмтеатрі, викрав гуманітарну допомогу, яку збирали для переселенців, на понад 81 тис. 339 грн. Це, зокрема, — медикаменти, підгузки, одяг.

Після цього чоловік на таксі відвіз викрадені речі на ринок і продавав їх. На ринку його помітив волонтер, який викликав поліцію.

Обвинувачений визнав вину в повному обсязі, щиро розкаявся у вчиненому і просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 185 ККУ і призначив п’ять років позбавлення волі. На підставі ст. 75 ККУ, чоловіка звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням і встановили іспитовий строк три роки.

Також суд стягнув з чоловіка 48 тис. 522 грн на користь держави за проведення судових експертиз.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок