МОЗ дозволить відкрити пляжний сезон

МОЗ дозволить відкрити пляжний сезон

МОЗ дозволить відкрити пляжний сезон
. УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я дозволить відкрити цього року пляжний сезон.

"Ми провели певні консультації з інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН (Національна академія медичних наук — ред.), і спеціалісти підтвердили, що морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу", — сказав він під час брифінгу 18 травня.

"Навіть незважаючи на те, що у прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними в науковців, у річках із проточною водою інфікуватися досить складно. Це тільки може бути при близькому контакті. Тому МОЗ буде надавати дозвіл і стосовно річкового пляжного сезону", — додав він.

За його словами, діятимуть рекомендації відвідування пляжів.

Зокрема, не можна буде відвідувати пляжі людям із груп ризику (люди, старше 60 років, та ті, хто має хронічні захворювання), також слід буде дотримуватися безпечної дистанції щодо інших людей (не менше 2 метрів), а також правил особистої гігієни (кашляти і чхати тільки в одноразову серветку).

Ляшко наголосив, що люди, які працюватимуть у зонах відпочинку, повинні мати маску на обличчі.

Коли саме у МОЗ планують відкрити пляжний сезон, він не уточнив.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що наступний етап послаблення карантинних обмежень планується з 22 травня.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що поетапне послаблення карантину планується кожні 10 днів.
  • 25 березня уряд ввів надзвичайну ситуацію та карантин в Україні. Нині його продовжено до 22 травня з послабленнями.
  • Кабінет міністрів 13 травня пом'якшив умови перебування людей на вулицях та на літніх майданчиках ресторанів.
  • Збільшиться кількість людей, які можуть пересуватися вулицею разом. Раніше гуляти дозволялося не більш як двом особам, тепер дозволено вісьмом.
  • У столиці після 22 травня планують у кілька етапів відновити роботу всього громадського транспорту в рамках послаблення карантину.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні розвивається за сценарієм Польщі, що набагато краще, ніж в інших країнах, зокрема в Іспанії та Італії.
  • Українці розповіли про ставлення до дій влади в умовах загрози коронавірусу і те, як змінилися їхні доходи під час карантину.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.

На початок