Російські окупанти заявили про обстріл Горлівки, Донецька, Макіївки та Кадіївки

Російські окупанти заявили про обстріл Горлівки, Донецька, Макіївки та Кадіївки

Російські окупанти заявили про обстріл Горлівки, Донецька, Макіївки та Кадіївки
. Зруйнована будівля у Кадіївці. Фото: Telegram / "ЛНР СЦКК"

Російські окупанти заявили про обстріли Донецька, де загинули двоє людей, а ще 10 людей отримали поранення. В тимчасово окупованій Кадіївці на Луганщини, заявили в псевдоадміністрації, одна жінка отримала поранення внаслідок ракетного удару.

"У Донецьку поранення отримали семеро жінок, двоє чоловіків, а також дитина 2012 року народження", — йдеться у повідомленні "Спільного центру з контролю та координації Окупаціний орган, який створили у фейкових Луганській та Донецькій народних республіках, який, як заявляє самопроголошена влада, "контролює та координує питання, связані із військовими злочинами України".Донецької народної республіки".

За заявою центру, в Микитівському районі Горлівки через обстріл пошкоджена будівля "Ліцею № 47 "Старт", три багатоквартирні будинки, а в Макіївці приватний будинок.

За даними "ЛНР СЦКК", у результаті обстрілу Кадіївки пошкоджені 58 одноповерхових і 13 багатокварних житлових будинків, міський суд, департамент ДУП ЛНР "Луганськвода", РЕМ, Гірничорятувальний загін "МЧС ЛНР", Свято-Георгіївський храм, три дитячі садки, школа №29, меблева фабрика, автозаправна станція, торговий центр "Клас", торгові павільйон ринку, шість магазинів та супермаркет.

Окупаційні адміністрації міст звинувачує українських військових в обстрілі.

"Будь-які повідомлення про те, що ЗСУ воюють проти цивільних українських громадян — це провокація: "Мета російських окупантів — налаштувати місцеве населення проти українських військових”, — заявляв в коментарі Суспільному військовий експерт центру Разумкова Олексій Мельник.

Що відомо про ситуацію в окупованому Донецьку

  • 10 грудня окупаційна адміністрація Донецька заявляє про обстріли Київського, Кіровського, Куйбишівського та Петровського районів.
  • У середмісті окупованого Донецька 9 грудня пролунали вибухи. Снаряди влучили в будівлю університетського басейну, в районі Студмістечка у будівлю економічного факультету ДонНУ, у готель "Дружба", у парк кованих фігур та у районі так званого "дома правительства ДНР".
  • Російські окупаційні війська 6 грудня обстріляли центральні райони Донецька та звинуватили в обстрілі українських військових, заявили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: там спростували звинувачення російських окупантів, спіставивши дані про місця прильотів, напрямок обстрілу та окуповані населені пункти.

Читайте також про Донецьк

В окупованому Донецьку сталася пожежа у районі, де розташована нафтобаза

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок