"Не можу бути задоволений результатом". Санітра - про старт другого етапу Кубка світу у австрійському Гохфільцені

"Не можу бути задоволений результатом". Санітра - про старт другого етапу Кубка світу у австрійському Гохфільцені

Ексклюзивно
"Не можу бути задоволений результатом". Санітра - про старт другого етапу Кубка світу у австрійському Гохфільцені
. biathlon.com.ua

Ексклюзивне інтерв'ю тренера чоловічої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Спринтерська гонка серед чоловіків розпочала черговий змагальний день на другому етапі Кубка світу сезону 2022/23 у австрійському Гохфільцені.

Чоловіча збірна України з біатлону, порівнюючи з попереднім етапом, взяла у ньому участь в оновленому складі. Через травму коліна на змаганнях не стартував капітан команди Дмитро Підручний, а Денис Насико відправився на Кубок IBU.

Ці зміни дали змогу дебютувати на рівні Кубка світу 19-річному Віталію Мандзину, який вийшов на дистанцію спринтерської гонки у Гохфільцені п'ятим. До нього гонку розпочали Антон Дудченко, Артем Прима, Богдан Цимбал та Тарас Лесюк відповідно.

Через нестачу снігу у Гохфільцені організатори другого етапу Кубка світу внесли зміни до чоловічої спринтерської гонки. Їм довелось змінити довжину кола: замість 3.3 км дистанція становила 2.5 км, а між двома вогневими рубежами спортсмени мали подолати два кола.

У підсумку в топ-60 фінішували лише двоє представників України: Дудченко (38-ме місце) та Лесюк (53). Із них тільки Дудченко потрапив до залікової зони (топ-40). Інші збірники фінішували за межами топ-60: Артем Прима (67), Богдан Цимбал (84), Віталій Мандзин (89).

Читайте також: Один українець – у топ-40 чоловічого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Гохфільцені: результати

Після спринту тренер чоловічої збірної України з біатлону розповів про старт другого етапу Кубка світу в ексклюзивному інтерв'ю Суспільне Спорт.

Що сказав Санітра після спринту

  • Про враження від спринту

"Не можу бути задоволений результатом. Хлопці мали хороший вигляд на трасі: тільки Цимбал мав проблеми. Думаю, на нього тут трохи впливає висота. Але найбільша проблема була на стрільбі стоячи, де жоден із наших спортсменів не закрив усі мішені. А без хорошої стрільби було важко розраховувати на хороший результат.

Бачу, що хлопці фізично добре рухалися на трасі, особливо Дудченко. Прима й Лесюк у третій групі – теж. Скажу, що, якби вийшла краще стрільба, результат був би набагато-набагато кращим".

  • Про вплив зміни дистанції на якість стрільби на стійці

"Так, думаю, ми з цим не впоралися. Була специфічна ситуація: хлопці перед стрільбою стоячи пробігли два кола. Це п'ять кілометрів. Ще й під'їзд на стрільбище трохи важчий, ніж на інших стадіонах. Не тільки в нас були проблеми зі стрільбою стоячи, але з п'яти міг хтось закрити всі мішені. З того, що я бачив, дуже близькими були Дудченко, який робив габаритні хиби, та Лесюк. Але не вийшло. Результат не такий, який нас би потішив, проте Антон Дудченко був дуже-дуже близьким до того, щоб атакувати першу десятку".

  • Про другу поспіль невдалу гонку Прими в плані стрільби

"Він або один раз лежачи добре стріляє, а стоячи маже, або навпаки. Мені здається, йому треба ще трохи часу. Він сильно-сильно хоче й робить помилки на стрільбі. У спринті він на трасі практично два кола перед стрільбою стоячи пробіг разом із Яковом Факом, який є непоганим спортсменом за швидкістю, і то я бачу, що це ще був не оптимальний темп для нього. Сподіваюся, він впорається з цим і далі в сезоні буде лідером нашої команди".

  • Про дебют Віталія Мандзина

"Не можу не сказати щось про дебют Мандзина. Дуже хороший тип спортсмена, не боїться конкуренції. Гадаю, що, зважаючи на те, що він біг перший старт на Кубку світу й на трасі не так багато програв найкращому Йоганнесу Бьо. Він підтвердив, що, якщо з ним далі працювати, з нього буде хороший спортсмен у майбутньому".

  • Про розстановку на естафету

"Усі чудово розуміють, що без Підручного для мене як тренера склад естафети правильно зробити складно. Ще й не в найкращому стані пробіг Цимбал, тому було дуже багато запитань щодо естафети. Були різні варіанти: розглядали й естафету з Мандзиним. Але такий варіант [як у заявці] нам підійшов як найлогічніший".

Читайте також: Старт-листи на чоловічу естафету та жіночу гонку переслідування другого етапу Кубка світу з біатлону

"Поставили так, щоб на початку були спортсмени, які можуть втримати контакт, а далі вже дивитимемося, як Цимбал відновиться після спринту на третій етап. Ну, а для Лесюка це буде проба й велика школа. Він трохи піднявся, непогано рухався на трасі. Подивимося, як він впорається з цією позицією. На цю мить не маємо іншого складу естафети, тож поглянемо, чи підійде ця тактика".

Що далі

  • 10 грудня (субота), 12:30. Гонка переслідування, жінки (12 км)
  • 10 грудня (субота), 14:40 - Естафета, чоловіки (4х7.5 км)
  • 11 грудня (неділя), 12:30 - Естафета, жінки (4х6 км)
  • 11 грудня (неділя), 15:15 - Гонка переслідування, чоловіки (12.5 км)
Читайте також: Трансляція біатлону на Суспільне Спорт: як і де дивитися гонки, уся ключова інформація
На початок