Старт-лист чоловічого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Гохфільцені: коли стартуватимуть українці

Старт-лист чоловічого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Гохфільцені: коли стартуватимуть українці

Старт-лист чоловічого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Гохфільцені: коли стартуватимуть українці
. AP

Першими з українських збірників на дистанцію вийдуть Дудченко та Прима.

В австрійському Гохфільцені стартував другий етап Кубка світу з біатлону. У п'ятницю, 9 грудня, він продовжиться чоловічим спринтом.

Змагання в Гохфільцені розпочалися з жіночого спринту, який виграла німкеня Деніз Геррман-Вік. Анастасія Меркушина натомість стала першою українкою, що закінчила гонку сезону 2022/23 в заліковій зоні.

Читайте також: Україна вперше в сезоні фінішувала в заліковій зоні Кубка світу з біатлону серед жінок: результати спринту в Гохфільцені

У другий день австрійського етапу чоловіча збірна України буде представлена в повному складі. Відтак на старт вийдуть одразу п'ятеро "синьо-жовтих" збірників.

У першій стартовій групі спринт розпочнуть Антон Дудченко та Артем Прима: вони вийдуть на трасу четвертим і шостим відповідно. До другої групи увійшов Богдан Цимбал, до третьої - Тарас Лесюк. Останнім з українців 10-кілометрову дистанцію бігтиме Віталій Мандзин.

Стартлист чоловічого спринту в Гохфільцені (старт - о 14:55):

  • 4. Антон Дудченко
  • 6. Артем Прима
  • 59. Богдан Цимбал
  • 87. Тарас Лесюк
  • 89. Віталій Мандзин

У першій стартовій групі спринт починатиме лідер загального заліку Кубка Світу Йоганнес Бьо, який отримав 16-й номер.

Співвітчизник та найближчий переслідувач Бьо в заліку, Стурла Легрейд, стартуватиме 33-м. 10-й номер отримав німець Роман Рес - останній, бронзовий медаліст спринту в Контіолагті.

У другій групі гонку розпочне триразовий чемпіон світу, француз Емільєн Жаклен, у третій - минулорічний чемпіон світу в одиночному міксті, француз Антонен Ґіґонна та триразовий олімпійський чемпіон, 34-річний норвежець Тар'єй Бьо.

Що відомо

  • 19-річний Віталій Мандзин замінив у складі збірної Дмитра Підручного, який переніс операцію на коліні після першого етапу в Контіолагті.
  • На етапі у Фінляндії українські збірники вісім разів увійшли до залікової зони індивідуальних гонок Кубка світу. Чоловічу естафету "синьо-жовті" закінчили на дев'ятій сходинці.
  • Найкращий результат за підсумками спринту в Контіолагті серед українців продемонстрував Артем Прима, який замкнув топ-30.
  • У командному заліку Кубка націй підопічні Юрая Санітри розташувалися в проміжному топ-10 - на дев'ятій позиції.
Читайте також: Залік Кубка націй з біатлону: як розпочала сезон Україна

Біатлон: Кубок світу 2022/23 де дивитися

Усі гонки Кубка світу та чемпіонат світу будуть показані на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного мовлення (Суспільне Київ, Суспільне Полтава і т.д). Дивитися матчі можете у вашому регіоні на телебаченні або ж в інтернеті на сайті Суспільне Спорт.

На початок