"Нікого не боявся і був сміливим": у Полтаві попрощалися із загиблим воїном Ігорем Гаращенком

"Нікого не боявся і був сміливим": у Полтаві попрощалися із загиблим воїном Ігорем Гаращенком

"Нікого не боявся і був сміливим": у Полтаві попрощалися із загиблим воїном Ігорем Гаращенком
. Суспільне Полтава

Добрим, сміливим та справедливим згадують загиблого Ігоря Гаращенка рідні та знайомі. Із воїном із Решетилівської громади 30 листопада попрощалися у Полтаві. Він загинув на Донеччині 23 листопада, розповів Суспільному речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін.

У Свято-Успенському соборі Полтави прощаються із загиблим військовим Ігорем Гаращенком із Решетилівської громади. Воїн пішов до армії 2019-го та підписав контракт зі Збройними силами України. Загинув молодший сержант 23 листопада поблизу села Новомихайлівка на Донеччині, розповів речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін.

У Полтаві прощаються із військовим Ігорем Гаращенком, який загинув на війні
Прощання у Свято-Успенському соборі. Суспільне Полтава

"Це син загинув моєї куми. Він був добрий хлопчик із великими очима. Мріяв, мабуть, про сім’ю. Всі ми його любили. Рано пішов із життя, захищаючи нашу Україну", — каже знайома Ігоря Гаращенка Ірина Сергієнко.

Ігор Гаращенко проживав у селі Шевченкове.

"Нікого не боявся і був сміливим": у Полтаві попрощалися із загиблим воїном Ігорем Гаращенком
У Полтаві попрощалися із загиблим воїном Ігорем Гаращенком. Фото: Суспільне Полтава

"Ігоря я знав із шкільних років. Ми ходили з ним в одну школу, разом грали у футбол. На жаль, я з Ігорем давно, роки два-три тому спілкувався. Ми якраз зустрічали Новий рік в одній компанії, після того якось так склалося, що Ігор пішов в армію, я залишився тут, в місті. Це завжди була світла, добра людина, і щоб Ігор колись когось образив – такого ніколи не було. Але він був справедливий, чуйний хлопець. Він нікого не боявся і був сміливим", — говорить знайомий Ігоря Гаращенка Юрій Чикриж.

Воїна відспівали, а після цього піднесли до домовини квіти.

"Я приходжу на прощання навіть до тих, з ким я особисто не була знайома. Вони стоять за нас, вони там в яких умовах, у такий холод. Це можуть зрозуміти тільки ті, хто там був. Я до всіх звертаюся: приходьте і проводьте в останню путь. Його ніколи не побачить мати, не побачить дружина", каже жителька Лубенського району Надія Мироненко.

Поховали воїна у селі, звідки він родом.

Що відомо

  • Обстріли на Полтавщині почалися у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. 24 лютого поцілили по об’єктах у Миргороді.
  • За час повномасштабної війни російська армія обстрілювала також об’єкти у Полтаві, Кременчуці, Лубенській, Терешківській та Карлівській громадах.
  • За кількістю загиблих найбільш масштабний обстріл на Полтавщині стався 27 червня у Кременчуці. Російська ракета влучила у ТЦ "Амстор".
  • 10 жовтня у Кременчуцькому районі російська армія завдала три удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • 1 листопада Полтавщину атакували десять дронів-камікадзе "Shahed-136". Троє з них збили сили ППО, стільки ж — сили територіальної оборони, ще чотири влучили у цивільні об’єкти. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • 15 листопада у Кременчуцькому районі російська армія завдала удар по об'єкту енергетичної інфраструктури. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • 23 листопада до 10 російських ракет збили військові над Кременчуцьким районом.
На початок