Оптимізація бюджету. Миколаївські депутати прийняли рішення реорганізувати дитяче містечко "Казка"

Оптимізація бюджету. Миколаївські депутати прийняли рішення реорганізувати дитяче містечко "Казка"

Оптимізація бюджету. Миколаївські депутати прийняли рішення реорганізувати дитяче містечко "Казка"
Вхід до дитячого містечка "Казка". Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Депутати Миколаївської міської ради на п'ятнадцятій сесії 22 листопада підтримали рішення про реорганізацію культурно-ігрового комплексу дитяче містечко "Казка". Бюджетну установу планують приєднати до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій.

Сесія міської ради тривала онлайн.

Як зазначається в проєкті рішення, "Казку" реорганізовують у зв’язку "з відсутністю можливості повноцінного функціонування бюджетної установи через введення воєнного стану та з метою раціонального використання бюджету".

"Проєкт рішення розроблений з метою раціонального розподілу бюджетних коштів на підставі звернення управління культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради у зв’язку з тим, що на період дії воєнного стану Дитяче містечко "Казка" не може працювати так, як це було заплановано в попередні роки", — повідомила заступниця управління комунального майна Тетяна Дмитрова.

Рішення з реорганізації передбачає скорочення п’яти працівників, що дасть змогу зменшити витрати міського бюджету на 715 тисяч на рік, зазначила Тетяна Дмитрова.

"Палац урочистих подій — найближчий територіальний заклад культури до "Казки", та заступник директора, який там буде по "Казці", перебуватиме безпосередньо в палаці, тому що в самій "Казці" немає жодних умов для офісної роботи. Людей, яких ми скорочуємо, навіть немає в місті, вони виїхали через війну", — розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

Підтримали рішення 29 із 33 депутатів, "проти" проголосував один, утрималися три депутати.

Читайте також

Депутати Миколаївської міської ради проголосували за проєкт бюджету громади на 2023 рік

У Миколаївській області запровадили цілодобові графіки погодинних відключень світла

Частина Миколаєва тимчасово залишається без опалення

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок